Powered by

Νέα σημαντική αύξηση στις πωλήσεις ακινήτων τον Οκτώβριο

Νέα σημαντική αύξηση που άγγιξε το 37% κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι συνολικές πωλήσεις ακινήτων, σε σχέση με πέρσι, δίνοντας συνέχεια στις ισχυρές αυξητικές τάσεις που καταγράφονται στις πωλήσεις, κυρίως από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Ενδεικτικό της ισχυρής αυξητικής τάσης στις πωλήσεις είναι και το γεγονός ότι οι πωλήσεις κατά το 10μηνο του 2016 έχουν αυξηθεί κατά το ένα τρίτο των αντίστοιχων περσινών πωλήσεων ή κατά 1.285. Ειδικότερα, οι πωλήσεις την περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2016 καταγράφουν αύξηση 32% (από 3.993 πέρσι, 5.278 φέτος).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Κτηματολόγιο, οι συνολικές πωλήσεις (πωλητήρια έγγραφα που έχουν κατατεθεί στα επαρχιακά κτηματολογικά γραφεία) ανήλθαν τον Οκτώβριο του 2016 στα 634, σε σύγκριση με 463 τον περσινό Οκτώβριο, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 37%. Τους προηγούμενους δύο μήνες, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, η αύξηση στις πωλήσεις είχε ανέλθει στο 50% και 44%, αντίστοιχα.

Κατά επαρχία, η μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις τον Οκτώβριο του 2016 που ανήλθε στο 63% καταγράφηκε στη Λεμεσό. Ακολουθεί η Αμμόχωστος με αύξηση 62%, η Λάρνακα με 28%, η Λευκωσία με 25% και η Πάφος με 8%.

Η Λεμεσός καταγράφει και τη μεγαλύτερη αύξηση που αγγίζει το 44% στις πωλήσεις κατά το 10μηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό 10μηνο και ακολουθεί η Αμμόχωστος με αύξηση 33%.

Εξάλλου, ακόμη πιο μεγάλη αύξηση 45% κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι πωλήσεις προς αλλοδαπούς αγοραστές (από 111 πέρσι, 161 φέτος), με τις περισσότερες πωλήσεις να έχουν γίνει στην Λεμεσό και ανήλθαν στις 68.

Ακολουθεί η Πάφος με 43, η Λάρνακα με 30 και η Λευκωσία με την Αμμόχωστο από 10.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κ. Ιωάννου: Αποφασιστικό βήμα για ορθολογική διαχείριση τ/κ περιουσιών η ψήφιση κανονισμών
Βλέπει τις συντεχνίες μετά το τελεσίγραφο για την ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Πότε λήγει το χρονοδιάγραμμα για κατάληξη
Ο στόχος που επιτυγχάνεται με την ίδρυση της ΕΜΕΚ-«Προστατεύουμε το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα»
Έτσι θα γίνεται η παραχώρηση τουρκοκυπριακών περιουσιών-Τι αλλάζει, οι κανονισμοί που ψήφισε η Βουλή
Ιωσήφ Φράγκος: Να υπερασπιστούμε λυσσαλέα την ανεξαρτησία του θεσμού της δικαιοσύνης-Άκρατος λαϊκισμός
Σε ανοδική πορεία παρέμεινε το ΧΑΚ
Σε νέα εποχή με ΕΜΕΚ η εφαρμογή των κυρώσεων-Βήμα περαιτέρω βελτίωσης της εικόνας της Κύπρου
Όλο και πιο κοντά στην ένταξη στη ζώνη Σένγκεν η Κύπρος-Πράσινο Βουλής για λειτουργία του εθνικού VIS
Δυναμιτίζουν το κλίμα για την ΑΤΑ οι συντεχνίες...Επιμένουν σε πλήρη αποκατάσταση και απειλούν με απεργίες
Χωρίς πολλαπλές συντάξεις οι μελλοντικοί κρατικοί αξιωματούχοι...Οι αλλαγές στο καθεστώς καταβολής που επέφερε η Βουλή