Powered by

15η η Κύπρος στη λίστα με τις καλύτερες χώρες του κόσμου

Ικανοποιητική κρίνει την προσφορά της Κύπρου στους πολίτες της αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο δείκτης «Good Country Index», μια μελέτη, η οποία κατατάσσει τις χώρες σύμφωνα με τα όσα συνεισφέρουν στο «κοινό παγκόσμιο καλό» και συνολικά σε όλον τον πλανήτη.

Βάσει του «Good Country Index», η Κύπρος κατατάσσεται στη 15η θέση, ανάμεσα σε 163 χώρες, λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά από παράγοντες όπως διεθνής ειρήνη και ασφάλεια, φιλανθρωπία, οικολογία, ευημερία, ισότητα, υγεία κ.α.

Ο δείκτης «Good Country Index» λαμβάνει υπόψη 35 διαφορετικούς δείκτες από δεδομένα που προέρχονται από τον ΟΗΕ, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους διεθνείς οργανισμούς. Μελετώντας τα δεδομένα αυτά, κατατάσσει τις 163 χώρες που πήραν μέρος στη φετινή αξιολόγηση, σύμφωνα με την ωφελιμότητα τους προς τους πολίτες.  

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Σουηδία, που ακολουθείται από την Δανία και την Ολλανδία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η θέση. Μια θέση πριν από την 15η Κύπρο, κατατάσσεται το Βέλγιο, ενώ στη 16η θέση βρίσκεται το Λουξεμβούργο.

Η πρώτη δεκάδα είναι η εξής:
•    Σουηδία
•    Δανία
•    Ολλανδία
•    Ηνωμένο Βασίλειο
•    Ελβετία
•    Γερμανία
•    Φινλανδία
•    Γαλλία
•    Αυστρία
•    Καναδάς

Στις τελευταίες θέσεις κατατάσσονται  χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ, η Μαυριτανία και η Λιβύη.

Σε ότι αφορά την Κύπρο, η καλύτερη βαθμολογία επιτυγχάνεται στην κατηγορία επιστήμη και τεχνολογία, στην οποία κατατάσσεται 5η από τις 163 και η χειρότερη αφορά τον τομέα διεθνής ειρήνη και ασφάλεια (73η από τις 163).  

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις Ινδίας-Κύπρου με την υπογραφή Κοινής Δήλωσης
Κανονικά λειτουργούν τα ταμεία του ΕΟΑ Λάρνακας στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη
Σκλαβενίτης Κύπρου: Τρέχει το πλάνο ανακαινίσεων και ενσωμάτωσης των καταστημάτων Παπαντωνίου στο δίκτυό της
Χρ. Αγγελίδης: Να μας εξηγήσει το Υπουργείο Εργασίας, έμεις ό,τι έχουμε συμφωνήσει θα το εφαρμόσουμε ευλαβικά
Επενδυτικές σχέσεις σε άλλη διάσταση...Μεγαλώνει η παρουσία ινδικών εταιρειών, φέρνει και στην Κύπρο το UPI η Eurobank
Ευγένιος Ευγενίου: Αγκαλιάζεται από τις ινδικές επιχειρήσεις ο ρόλος της Κύπρου ως πύλη εισόδου στην Ε.Ε.
Νίκος Χριστοδουλίδης: Φυσικός εταίρος για τις ινδικές εταιρείες που επιθυμούν να επεκταθούν στην Ευρώπη η Κύπρος
Στ. Σταύρου: Τεράστιες προοπτικές και πρακτικά βήματα ενίσχυσης της επιχειρηματικής συνεργασίας Κύπρου-Ινδίας
Υπογράφουν κοινή διακήρυξη εταιρικής σχέσης Κύπρος και Ινδία-«Μια ιστορική και ουσιαστική εξέλιξη»
Ναρέντρα Μόντι: Εμπόριο, επενδύσεις και άλλοι τομείς… Σημαντική ώθηση στις σχέσεις Ινδίας-Κύπρου