Powered by

Πτώση 5,6% στις εγγραφές νέων αυτοκινήτων στη Γερμανία

Μεγάλη μείωση σημείωσαν τον Οκτώβριο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης, στη Γερμανία, μετά από δύο μήνες ισχυρής αύξησης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Η μείωση κατά 5,6% στις εγγραφές σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα είχε ως αποτέλεσμα την εγγραφή 262.700 νέων οχημάτων, ανακοίνωσε η γερμανική αρχή οδικών μεταφορών ΚΒΑ.

Αύξηση είχε καταγραφεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο της τάξης του 8,3% και 9,4%, αντίστοιχα, η οποία ενισχύθηκε από την αύξηση της κατανάλωσης από τα νοικοκυριά.

Η ομοσπονδία κατασκευαστών αυτοκινήτων VDA έδωσε ως δικαιολογία για τη μείωση που σημειώθηκε στις εγγραφές το γεγονός ότι ο Οκτώβριος είχε δύο λιγότερες εργάσιμες ημέρες σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2015.

Οι εγγραφές οχημάτων για ολόκληρο το έτος παραμένουν θετικές, με συνολικά 2.818.507 αυτοκίνητα να έχουν εγγραφεί στη Γερμανία την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 4,9%, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2015.

“Η θετική τάση εξακολουθεί να είναι παρούσα” και ενισχύθηκε από την αύξηση του μεριδίου των αγορών ιδιωτικών οχημάτων, δήλωσε ο Reinhard Zirpel, επικεφαλής της ένωσης εισαγωγέων αυτοκινήτων VDIK.

Τα στοιχεία Οκτωβρίου κατέδειξαν λιγότερες νέες εγγραφές για όλες τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Παρά το σκάνδαλο με τους ρύπους που έπληξε την Volkswagen, η αυτοκινητοβιομηχανία διατήρησε το μερίδιο της στην αγορά σχεδόν στο 19%. Ωστόσο, πώλησε σχεδόν 20% λιγότερα οχήματα, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2015.

Στην διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου του 2016, οι πωλήσεις της Volkswagen μειώθηκαν κατά 3,0%, ποσοστό που είναι μεγαλύτερο από τη μείωση 1,0% που είχε καταγραφεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής πολυτελών οχημάτων, Porsche, θυγατρική της VW, ήταν η μόνη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που κατέγραψε διψήφιο ποσοστό μείωσης τον Οκτώβριο, που ανήλθε στο 13,3%, παρουσιάζοντας πωλήσεις 2.276 οχημάτων.

Στο μεταξύ, οι πωλήσεις της Audi που ανήκει στην VW μειώθηκαν τον Οκτώβριο 2,9%, της Mercedes-Benz υποχώρησαν κατά 3,5% και της BMW κατά 2,4%.

Αύξηση των πωλήσεων τους παρουσίασαν οι ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως είναι οι Toyota, Peugeot, Renault, Alfa Romeo και Jaguar, η οποία διπλασίασε τις πωλήσεις, φθάνοντας στα 712 οχήματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας