Powered by

ΦΠΑ και φοροαποφυγή στην ατζέντα του ECOFIN της Τρίτης

H μεταρρύθμιση της φορολογίας των εταιρικών κερδών στη βάση της πρότασης της Κομισιόν, η κατάρτιση καταλόγου με μη συνεργαζόμενες φορολογικές δικαιοδοσίες και ο κανονισμός ΦΠΑ, αναμένεται να βρεθούν στην ατζέντα του Συμβουλίου των '28' Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Το Συμβούλιο θα παρακολουθήσει παρουσίαση της Επιτροπής σχετικά με τη νέα της δέσμη προτάσεων για τη «Δημιουργία ενός δίκαιου, ανταγωνιστικού και σταθερού συστήματος φορολόγησης των εταιρειών για την ΕΕ», αναμένεται να συζητήσει την έγκριση συμπερασμάτων για την έγκριση κριτηρίων διαλογής μη ενωσιακών δικαιοδοσιών, τον κατάλογο των προς διαλογή δικαιοδοσιών, καθώς και τις διαδικαστικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της διαλογής. 

Επιπλέον το Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει, χωρίς συζήτηση, συμπεράσματα για βελτίωση των κανόνων περί ΦΠΑ για τις διασυνοριακές συναλλαγές. Το Συμβούλιο αναμένεται να συμφωνήσει χωρίς συζήτηση γενική προσέγγιση για πρόταση οδηγίας που θα παρέχει στις φορολογικές αρχές πρόσβαση σε πληροφορίες που κατέχουν οι αρχές οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπως πληροφορίες σχετικά με την πραγματική κυριότητα εταιρειών.

Οι '28' αναμένεται να εγκρίνουν στη συνέχεια , χωρίς συζήτηση, συμπεράσματα σχετικά με τις προκλήσεις που ενδέχεται να θέσουν οι πολιτικές υγειονομικής περίθαλψης στη δημοσιονομική βιωσιμότητα στην ΕΕ, σε συνέχεια της πρόσφατης έκθεσης για την υγειονομική περίθαλψη και τα συστήματα μακροχρόνιας φροντίδας στα κράτη μέλη, που κατάρτισε η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Κομισιόν.

Οι '28' θα ενημερωθούν επίσης σχετικά με τις τρέχουσες νομοθετικές προτάσεις για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τη συνεχιζόμενη εφαρμογή της νομοθεσίας περί τραπεζικής ένωσης, θα λάβουν υπό σημείωση την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νορβηγίας σχετικά με τη διοικητική συνεργασία, την καταπολέμηση της απάτης και την είσπραξη απαιτήσεων στον τομέα του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Θα λάβουν επίσης το κείμενο του σχεδίου συμφωνίας και θα ανταλλάξουν  απόψεις σχετικά με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οικονομικό έτος 2015. Το Εκοφίν αναμένεται να εγκρίνει συμπεράσματα σχετικά με την πρόοδο των εργασιών, τα επιτεύγματα και τις προοπτικές ευρωπαϊκής συνεργασίας όσον αφορά τις στατιστικές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας