Powered by

«Θέλουμε το ελληνικό πρόγραμμα να ολοκληρωθεί και να είναι το τελευταίο για τη χώρα»

«Δεν θέλουμε να υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Θέλουμε να ολοκληρωθεί το τρέχον και να είναι το τελευταίο» τόνισε κατά την ομιλία στο δείπνο του 27ου Συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί υποστηρίζοντας ότι μια συμφωνία δεν είναι μακριά μεταξύ Ελλάδας και θεσμών και είναι εφικτό να επιτευχθεί σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Επανέλαβε επίσης την ανάγκη ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων με σταθερότητα, ότι η χώρα αντιμετώπισε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές και έχει, ήδη, κάνει ριζικές προσαρμογές που ήταν απαραίτητες και εκτίμησε ότι «υπάρχει πλέον φως στο τέλος του τούνελ».

Υποστήριξε παράλληλα, πως είναι τέσσερα τα στοιχεία τα οποία είναι βασικά για την εξασφάλιση της ευημερίας. Πρόκειται για την οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, τη συνεισφορά όλων (με αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη διασφάλιση της δίκαιης κατανομής των βαρών), την κυριότητα του προγράμματος από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, αλλά και την ενεργό συμμετοχή στο ευρωπαϊκό μέλλον.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για επιτευχθεί ανάπτυξη και ευημερία στην Ελλάδα να παραμείνει σταθερή η οικονομική διακυβέρνηση της χώρας ενώ συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην εργατική νομοθεσία για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Τέλος, επανέλαβε ότι είναι σημαντικό να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα ως εγγυητής το ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στρατηγική επέκταση της DEMO στη Γαλλία με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας
Υψηλότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου οι τιμές πώλησης κατοικιών στην Ελλάδα
2015-2025: Η επώδυνη δεκαετία αποκατάστασης της Ελλάδας… Από την κατάρρευση στην ανταμοιβή
Έπεσαν οι υπογραφές για την εξαγορά της Δωδώνη από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία-Τα επόμενα βήματα
Στο 7,9% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο
Τι σηματοδοτεί η πρόταση εξαγοράς του ελληνικού χρηματιστηρίου από τη Euronext-Το παρασκήνιο και τα επόμενα βήματα
Οι τέσσερις κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία και η ανησυχία για ενδεχόμενη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Οι δύο μεγάλοι φόβοι των επιχειρηματιών στην Ελλάδα-Τι δείχνει έρευνα
BofA: Προοπτικές ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες με αιχμή τη Eurobank…Οι νέες τιμές-στόχοι
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,34 δις και υπέρβαση στόχων στην Ελλάδα το πεντάμηνο