powered by

«Καμπανάκι» σε Υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας για στεγαστικά δάνεια

Με επιστολή στα Υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ζητά την ετοιμασία και κατάθεση στη Βουλή τρία νομοσχέδια για ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία ευρωπαϊκής οδηγίας για τα στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» η οδηγία 2014/17/ΕΕ υποχρεώνει τα τραπεζικά ιδρύματα να παρέχουν επαρκείς εξηγήσεις, γενικές και εξατομικευμένες πληροφορίες σχετικά με το εύρος των πιστωτικών προϊόντων που προσφέρουν και τους όρους των ενυπόθηκων δανείων, οι οποίοι θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην οικονομική κατάσταση του κάθε καταναλωτή, ιδιαίτερα όταν το στεγαστικό δάνειο συνδέεται με ξένο νόμισμα.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Κληρίδης, η ενσωμάτωση θα έπρεπε να γίνει μέχρι τις 21 Μαρτίου το 2016. Ο Γενικός Εισαγγελέας προειδοποιεί πως η  ψήφιση των νομοσχεδίων σε νόμο πρέπει να γίνει μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2017 αλλιώς η Κυπριακή Δημοκρατία θα λάβει  ένα «τσουχτερό» πρόστιμο.

Δειτε Επισης

Ανέβηκε στις €62.164 η αξία των ακάλυπτων επιταγών που εκδόθηκαν τον Μάιο
Τελική ευθεία για κουρεμένους με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων-Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση
Επαναπροσδιορίζει την πρόσβαση στις επενδύσεις στην Κύπρο η Sophic-Ξεπερνά τα €100 εκατ. σε συνολικές αγορές
Νάγκελ (ΕΚΤ): Πρέπει να παραμείνουμε ευέλικτοι σχετικά με τα επιτόκια
Επεκτείνουν την συνεργασία τους Eurobank και NPCI International-Εμβάσματα από Κύπρο προς Ινδία μέσω UPI
Ανταλλαγή τεχνογνωσίας Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου με τεχνοκράτες Λιθουανίας και Ολλανδίας
Ελληνική και Eurobank Κύπρου γίνονται ένα και επαναδιαμορφώνουν τον τραπεζικό χάρτη-Τι αλλάζει για τους πελάτες
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε άλλες 182.149 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Ξεκάθαρος ο Μάκης Κεραυνός...Αντανακλάται και στις κυπριακές τράπεζες η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ
Αρ. Βουράκης: Εξετάζει επάνοδό της στην Κύπρο ως ανταποκρίτρια η Deutsche Bank-Ισχυρά συγκροτήματα από τις συγχωνεύσεις