Χωρίς χρονικό ορίζοντα οι εξελίξεις από την «Αφροδίτη»

Σε διαβουλεύσεις με τους αδειούχους στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ εξακολουθεί να βρίσκεται το κράτος, χωρίς να μπορεί να καθοριστεί επακριβώς το πότε θα προχωρήσει η διαδικασία για την εξαγωγή Φυσικού Αερίου. Δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης του σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο κατέθεσαν οι αδειούχοι, ανέφερε στο EnergyNews, πηγή από το Υπουργείο Ενέργειας.

Όπως μας επισημάνθηκε, τα χρονοδιαγράμματα βρίσκονται στο επίμαχο σχέδιο και θα τεθούν σε εφαρμογή, με την έγκρισή του. «Όσο μετακινείται η οριστικοποίηση της απόφασης, τόσο μετακινούνται και τα χρονοδιαγράμματα. Ωστόσο, αυτό που απασχολεί περισσότερο είναι να βρεθούν οι αγορές, προκειμένου να πωληθεί το ΦΑ σε μια συμφέρουσα για όλους τιμή. Τότε είναι που θα φανεί το νέο χρονοδιάγραμμα για πώληση του ΦΑ», τόνισε η ίδια πηγή. 

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των ποσοτήτων ΦΑ που έχουν ανιχνευθεί στο κοίτασμα «Αφροδίτη» του Οικοπέδου 12, η πιο συμφέρουσα λύση για τη μεταφορά του είναι οι αγωγοί. Οι αδειούχοι του κοιτάσματος εστιάζουν στην αγορά της Αιγύπτου (τερματικά) και της Κύπρου (ηλεκτροπαραγωγή).

Διαβάστε περισσότερα στο EnergyNews.com

Δειτε Επισης

Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Στην William Grant & Sons «The Famous Grouse» και «Naked Malt»-Στην κυπριακή αγορά από την Laiko Cosmos Trading
Πότε ανοίγει ξανά η πύλη καταχώρησης των 260 αιτήσεων για την ηλεκτροκίνηση-Πού κυμαίνοντα τα ποσά των χορηγιών
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για την ηλεκτρική διασύνδεση-Θα ισχύσουν οι ειλημμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης
Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας
Κέντρο Φροντίδας και κατοικιών για ΑμεΑ συνολικού προϋπολογισμού μέχρι €2 εκατ. από τον όμιλο Eurobank
Θ. Μιχαηλίδης: Ανάγκη για ανοίγματα και σε άλλες δυνητικές αγορές...Μπορεί να γίνει αντίστοιχη με του Η.Β. η γερμανική
ΑΔΜΗΕ: Ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών Ισραήλ και Κύπρου η μελέτη κόστους-οφέλους του GSI
Το νέο κατάστημα Starbucks στην Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του-Έμφαση στην αισθητική και στη συνολική εμπειρία (photos)
Ένα «e-kalathi» στη μέγγενη της αγοράς που απογοήτευσε λιανέμπορους και καταναλωτές