Powered by

Π. Παπαδόπουλος: Η «αριστοκρατία» ξανάρχεται στις Πλάτρες

Στην προσπάθεια προκειμένου να καταστούν οι Πλάτρες και πάλι ένα «αριστοκρατικό» θέρετρο επικεντρώνονται οι Αρχές και οι κάτοικοι της κοινότητας, της οποίας η οικονομία στηρίζεται εξολοκλήρου στον τουρισμό.

«Πέραν των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι Πλάτρες περιβάλλονται από μία σειρά αξιόλογων σπιτιών, που ανήκουν σε εύπορες οικογένειες της Κύπρου», αναφέρει στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού ο κοινοτάρχης Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών, προκειμένου να καταστεί εφικτή η επάνοδος στο αριστοκρατικό μοντέλο και στο επίπεδο της δεκαετίας του 1950.

Μελέτη κατέδειξε ότι τα τέσσερα κλειστά ξενοδοχεία στο κέντρο των Πλατρών προσδίδουν μία εικόνα εγκατάλειψης, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών. 

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη «καταβάλλεται μία κοινή προσπάθεια για προσέλκυση επενδυτών για τα εν λόγω ξενοδοχεία, με στόχο να επιδιορθωθούν και να μετατραπούν σε boutique hotels. Το εν λόγω πρότζεκτ έχει ήδη παρουσιαστεί στην Ντόχα του Κατάρ, στο Μπαχρέιν όπως επίσης και στο Κάιρο».



Παράλληλα με την προσπάθεια για προσέλκυση επενδυτών για τα τέσσερα ξενοδοχεία των Πλατρών, η κοινότητα, όπως λέει ο κ. Παπαδόπουλος, στοχεύει στη δημιουργία χώρου στάθμευσης δέκα ορόφων για 232 μικρά οχήματα και οκτώ λεωφορεία, καθώς και δέκα καταστημάτων που θα κοσμήσουν την περιοχή.

Ταυτόχρονα, το κοινοτικό συμβούλιο ανέλαβε εκστρατεία φύτευσης 2.000 φυτών λεβάντας περιμετρικά των Πλατρών, ενώ έχει καταστεί δυνατή η επιχειρηματική ανάπτυξη της λεβάντας σε διάφορους τομείς, όπως η γαστρονομία.Εξάλλου, στις Πλάτρες παρασκευάζονται διάφορα προϊόντα και εδέσματα με λεβάντα, όπως παγωτό, σοκολατάκια, λουκουμάδες, κρέπες, νερό και καλλυντικά.

Όσον αφορά στη συνεργασία με το ΕΒΕ Λεμεσού, ο κοινοτάρχης των Πλατρών σημειώνει ότι «στο πλαίσιο της προσπάθειας δημοσιοποίησης του επενδυτικού σχεδίου πλησιάσαμε το ΕΒΕ Λεμεσού, το οποίο στηρίζει, επίσης, τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην κοινότητα». 

Μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εξηγώντας ότι η εγκατάλειψη του κέντρου της κοινότητας ήταν εμφανής για πολλά χρόνια, τονίζει ότι χρειάζεται οι Πλάτρες να γυρίσουν επιτέλους τον τροχό, να αναζωογονηθεί η περιοχή, να δημιουργηθεί ξανά η εικόνα του αριστοκρατικού θέρετρου, καθώς και να αξιοποιηθούν για πρώτη φορά τα κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Στρατηγική συνεργασία Zela Aviation-Δήμου Σκύρου...Η δέσμευση που επιβεβαιώνει η εταιρεία
Wizz Air: Στην κορυφή της κατάταξης για τις χαμηλότερες εκπομπές μεταξύ μεγάλων αεροπορικών εταιρειών το 2024
Παγκόσμια τουριστική έκρηξη-Γιατί τα ταξίδια γίνονται η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Ευρωπαίοι τουρίστες-Τέταρτη σε προτιμήσεις η Ελλάδα
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τη δεύτερη επέτειό του δωρίζοντας μία BMW i4 eDrive40 Gran Coupe
Αυτό είναι το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Ταξιδιωτικός «πυρετός» ως το 2040-$15 τρις θα δαπανώνται ετησίως για ταξίδια
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ