powered by

CIPA: Χρονιά σταθεροποίησης και ανάπτυξης το 2015

Tη σημαντικότητα προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων για την επανεκκίνηση και επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και τη διατήρησή της σε βάθος χρόνου ανέδειξε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης στην ετήσια Γενική Συνέλευση του οργανισμού η οποία  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου στη Λευκωσία.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι εναπόκειται σε όλους μας να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και να εργαστούμε συλλογικά για την επίτευξη της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο κ. Αγκαστινιώτης σημείωσε επίσης πως: «Η χώρα μας έχει επανακτήσει την αξιοπιστία της και έχει ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και το γεγονός αυτό αποτυπώθηκε και στην αυξητική πορεία της εισροής Άμεσων Ξένων Επενδύσεων το 2015, οι οποίες ανήλθαν στα €6,6 δις, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας».

«Η πορεία ανάκαμψης και προσέλκυσης επενδύσεων συνεχίζεται και το 2016, με κομβικό σημείο την προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων και την εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού, ενώ η δημιουργία του πολυτελούς καζίνο, του Επιστημονικού και Τεχνολογικού πάρκου, καθώς και των μαρίνων Αγίας Νάπας, Λάρνακας και Παραλιμνίου αναμένεται να επιφέρουν σημαντικά οφέλη στον τόπο, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα», συνέχισε.

Τον χαιρετισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, μετέφερε στη Συνέλευση ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης. Χαρακτηρίζοντας τις ξένες επενδύσεις που κατάφερε να προσελκύσει η χώρα τα τελευταία χρόνια, εν μέσω δυσμενών συνθηκών, ως «απόδειξη των θετικών προοπτικών που διαγράφονται μπροστά μας», ο Πρόεδρος ανέφερε ότι φέτος ο ρυθμός ανάπτυξής της οικονομίας ενδέχεται να είναι πολύ υψηλότερος του αναμενόμενου και ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.

Κατά τη Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης του CIPA από τη Γενική Διευθύντρια του οργανισμού, Νατάσα Πηλείδου με τίτλο «Κύπρος: Πνοή Ανανέωσης. Παράθυρο ευκαιρίας»

Δειτε Επισης

CBN Young Dragon Awards: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά η βράβευση των νεαρών επαγγελματιών
ΠΙΣ για ΓεΣΥ: Η καθολικότητα ενός συστήματος δεν αρκεί από μόνη της για να εγγυηθεί την επιτυχία του
Έξι χρόνια ΓεΣΥ... «Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας»
Το νέο πλαίσιο κανονιστικής συμμόρφωσης που φέρνει η AMLA και πώς το προσεγγίζουν οι αρμόδιοι φορείς στην Κύπρο
Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business: Οι βραβευθέντες και οι υποστηρικτές των 17ων IN Business Awards
Τα projects των οκτώ μεγάλων νικητών των Young Lions Cyprus 2025 και η μεγάλη ευκαιρία τους στις Κάννες (pics)
Oι δύο νέες μελλοντικές αναπτύξεις της Αρχής Λιμένων Κύπρου-Η στρατηγική και τα μελλοντικά σχέδια
ΓεΣΥ: Πάνω από ένα εκατ. οι εγγεγραμμένοι δικαιούχοι στα έξι χρόνια λειτουργίας
Δημιουργία νέου κοινού Προγράμματος Ιατρικής από Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Παν. Νεάπολις Πάφος
Παγκόσμια ημέρα πολλαπλής σκλήρυνσης: Πρωτοποριακή έρευνα από το ΙΝΓΚ