Powered by

Εμμένει στο χρονοδιάγραμμα του Brexit η Τερέζα Μέι

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνησή της βρίσκεται εντός στόχων σε ό,τι αφορά την προεργασία για την επίκληση του Άρθρου 50, το οποίο θα εκκινήσει την επίσημη διετή διαδικασία εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Έχοντας δίπλα της την Καγκελάριο Μέρκελ, μετά από τη μίνι σύνοδο κορυφής στο Βερολίνο με τη συμμετοχή του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα, η κα Μέι επανέλαβε ότι η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 θα γίνει πριν από τον προσεχή Απρίλιο.
 
Το χρονοδιάγραμμα αυτό που έχει θέσει η Τερέζα Μέι έχει τεθεί εν αμφιβόλω μετά από την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου ότι αρμόδιο για την επίκληση του Άρθρου 50 είναι το κοινοβούλιο και όχι η κυβέρνηση.
 
Η κυβέρνηση έχει ασκήσει έφεση η οποία θα εξεταστεί στις αρχές Δεκεμβρίου από το σύνολο των 11 δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η οριστική απόφαση αναμένεται πιθανότατα στις αρχές Ιανουαρίου.
 
«Η δουλειά μας εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα. Είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 50 έως το τέλος Μαρτίου του 2017», είπε παρόλα αυτά η κα Μέι. «Θέλω να το δω αυτό να γίνεται ως ομαλή διαδικασία, μία διαδικασία με τάξη», συμπλήρωσε.
 
Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε ότι η Τερέζα Μέι παρείχε διαβεβαιώσεις πως η Βρετανία θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία του Brexit το αργότερο τον προσεχή Μάρτιο. «Το αποδεχόμαστε αυτό. Θα περιμένουμε μέχρι να υποβληθεί αυτό το αίτημα», πρόσθεσε η Άγκελα Μέρκελ.
 
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στους Financial Times ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι ακόμα και μετά από το Brexit το Λονδίνο θα δεσμεύεται από διεθνείς φορολογικούς κανονισμούς, καθώς επίσης θα πρέπει πιθανώς να συνεισφέρει στον κοινοτικό προϋπολογισμό, ακόμα και για μια δεκαετία.
 
Οι δηλώσεις Σόιμπλε, σημειώνουν οι Βρετανοί σχολιαστές, διαψεύδουν τις προσδοκίες της βρετανικής κυβέρνησης ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να μετριάσει τις γαλλικές απαιτήσεις για καταβολή «υψηλού τιμήματος» από το Λονδίνο για το Brexit.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας