Powered by

Νέες ομαδικές αγωγές κατά VW και Audi

Η Volkswagen και η μονάδα πολυτελών οχημάτων, Audi, έχουν έρθει αντιμέτωπες με την πιθανότητα σημαντικά υψηλότερων κοστών για την επίλυση της νομικής διαμάχης που έχει προκύψει από τις εκπομπές ρύπων, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με χειραγώγηση και από την Audi και οι οποίες πυροδότησαν νέο γύρο μηνύσεων από πελάτες.

Τουλάχιστον δύο νέες ομαδικές αγωγές καταναλωτών κατατέθηκαν πρόσφατα σε αμερικανικά ομοσπονδιακά δικαστήρια κατά της Audi, στο Ιλινόι και τη Μινεσότα. Όπως υποστηρίζουν οι ενάγοντες, η Audi εξαπάτησε τους πελάτες δηλώνοντας χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου, σε αρκετά από τα πιο δημοφιλή sedan και SUV της.

Οι νέες αγωγές κατατέθηκαν έπειτα από καινούριους ισχυρισμούς για χειραγώγηση δοκιμών ρύπων από τη μονάδα της VW, κάτι που αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της Wall Street Journal νωρίτερα αυτό το μήνα και επιβεβαιώθηκε από Volkswagen και Audi μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ δεν έχουν ακόμη κινηθεί νομικά σε απάντηση των νέων μηνύσεων, οι οποίες είναι ξεχωριστές από τη συνεχιζόμενη νομική διαμάχη που έχει ανοίξει σχετικά με τη χειραγώγηση δοκιμών ρύπων από την Volkswagen.

Πηγή από το περιβάλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, την οποία επικαλείται το MarketWatch, τόνισε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ευελπιστεί να συνδυαστούν οι υποθέσεις και να μεταφερθούν στο Σαν Φρανσίσκο, υπό την ευθύνη του δικαστή του εκεί ομοσπονδιακού δικαστηρίου, Charles Breyer, που επιβλέπει και την υπόθεση της VW.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας