Powered by

Σύσταση Κομισιόν για χαλάρωση 0,5% στην ευρωζώνη

Η Κομισιόν συνιστά για πρώτη φορά «δημοσιονομική επέκταση - χαλάρωση» έως και 0,5% του ΑΕΠ το 2017 για τη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, που συνιστά στα κράτη μέλη που μπορούν να το κάνουν, να ξοδέψουν περισσότερο, θα συμβάλει σε ένα ισορροπημένο μείγμα πολιτικής, στήριξη των μεταρρυθμίσεων και στην ενίσχυση της ανάκαμψης. Η σύσταση τονίζει επίσης την ανάγκη να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων οικονομικών.

Η Κομισιόν υποβάλλει την παρούσα σύσταση νωρίτερα, έτσι ώστε οι οικονομικές παράμετροι της ζώνης του ευρώ και εθνικές διαστάσεις να μπορούν να ενσωματωθούν καλύτερα στο εθνικό σχεδιασμό του προϋπολογισμού και έτσι τα κράτη μέλη να μπορούν να λάβουν υπόψη τις πιθανές δευτερογενείς επιπτώσεις. Η σύσταση παρέχει καθοδήγηση για τη ζώνη του ευρώ ως σύνολο και στοχεύει στην προώθηση πολιτικών που ενισχύουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη και σύγκλιση, καθώς και τις επενδύσεις, προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε σε γραπτό του μήνυμα ότι «το 2017, το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο που ξεκινά σήμερα είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ευρώπη. ως προς τη διαχείριση την οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης. Για αυτό ακριβώς το λόγο σήμερα η Κομισιόν συνιστά μια θετική κατεύθυνση της δημοσιονομικής πολιτικής για να στηρίξει την ανάκαμψη και τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία δεν θα πρέπει να φέρει όλο το βάρος μόνη. Κάθε κράτος μέλος θα πρέπει να παίξει το ρόλο του. Εκείνοι που μπορούν να αντέξουν οικονομικά  πρέπει να επενδύσουν περισσότερο, ενώ εκείνοι που έχουν λιγότερα δημοσιονομικά περιθώρια θα πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις και τη φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική εξυγίανση».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας