Powered by

Στο 2,8% η ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο

Σύμφωνα με την Προκαταρκτική Εκτίμηση (Flash Estimate) της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016 είναι θετικός και υπολογίζεται σε +2.9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. 

Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο +2.8%.

Η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς: «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», «Επαγγελματικές, Επιστημονικές και Τεχνικές δραστηριότητες», «Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο», «Μεταποίηση», «Κατασκευές» και «Μεταφορές». 

Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψε ο τομέας «Ενδιάμεσοι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί».

Εξάλλου, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, το εποχιακά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,7% στην Κύπρο, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016 το ΑΕΠ αυξήθηκε επίσης κατά 0,8%, ενώ σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους, το εποχιακά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,8%, μετά από αύξηση κατά 2,6% το δεύτερο τρίμηνο.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη
Εφιστά την προσοχή το Τμήμα Φορολογίας-Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπό του
Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια