Powered by

Δημοσιονομική τόνωση $1 τρισ. από Τραμπ

Η οικονομική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε να τηρήσει την προεκλογική υπόσχεση για την έναρξη ενός προγράμματος δημοσιονομικής τόνωσης 1 τρισ. δολαρίων και μείωσης της φορολόγησης των επιχειρήσεων κατά 20%.

Ο Άντονι Σκαραμούτσι, μέλος της ομάδας των οικονομικών συμβούλων του κ. Τραμπ, υποστήριξε στους Financial Times ότι ο νεοεκλεγέντας πρόεδρος θα χρηματοδοτήσει το σχέδιο με «ιστορικά χαμηλό κόστος δανεισμού και συνεργασίας ιδιωτικού-δημόσιου τομέα» και επέμεινε ότι θα μειώσει τα ελλείμματα μέσω της τόνωσης της ανάπτυξης.

«Οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο δίνουν μάχη με τον αποπληθωρισμό κυρίως λόγω της στροφής μετά την κρίση προς τη δημοσιονομική λιτότητα» γράφει ο κ. Σκαραμούτσι στους F.T.

«Μπορούμε να κλείσουμε την ψαλίδα στον πλούτο στην Αμερική αντικαθιστώντας τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια με δημοσιονομική τόνωση» τονίζει.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Απώλειες για τον χρυσό με το βλέμμα σε δασμούς και δολάριο-Στα 3.306 δολάρια η ουγγιά
Εμπορικά αντίποινα Κίνας κατά Ε.Ε.-Στο στόχαστρο οι προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού
Δασμοί Τραμπ: Αντίστροφη μέτρηση για την προθεσμία της 9ης Ιουλίου-Τα σενάρια για τις κρίσιμες 72 ώρες
Αυξάνουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου οι χώρες-μέλη της συμμαχίας του ΟΠΕΚ
Πεπεισμένος για εμπορικές συμφωνίες πολύ γρήγορα ο Σκοτ Μπέσεντ-Σε τι συνίσταται η αμερικανική στρατηγική
Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό