Powered by

Κακές εργασιακές συνθήκες για τους οδηγούς της Amazon

Οι οδηγοί παραδόσεων της Amazon παραδέχθηκαν πως συχνά παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας στους δρόμους και κατήγγειλαν πως δεν έχουν πάντα χρόνο ώστε να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, εξαιτίας της πίεσης που υφίστανται για να διατηρήσουν το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων, αποκάλυψε έρευνα του BBC.

Οδηγοί που εργάζονται στη Βρετανία, για εταιρίες μεσιτείας που έχουν συμβάσεις με τον κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου, ανέφεραν σε ρεπόρτερ του καναλιού πως η Amazon περιμένει από εκείνους να παραδίδουν μέχρι και 200 πακέτα την ημέρα. Όπως κατήγγειλαν, στην ουσία πληρώνονται λιγότερο από το βασικό μισθό, λόγω των αυξημένων ωρών που απαιτούνται για την παράδοση όλου αυτού του όγκου καθημερινά.

«Πάνω από 100 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρουν ευκαιρίες εργασίας σε χιλιάδες ανθρώπους που παραδίδουν πακέτα σε πελάτες της Amazon», απάντησε σύμφωνα με τον Guardian εκπρόσωπος της εταιρίας. «Είμαστε αφοσιωμένοι στο να διασφαλίζουμε ότι ο κόσμος που εργάζεται για τους ανεξάρτητους παρόχους (προσωπικού) παραδόσεων αμείβεται δίκαια, απολαμβάνει σεβασμό, ακολουθεί όλους τους εφαρμοζόμενους νόμους και οδηγεί με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, ο μυστικός ρεπόρτερ του BBC ανέλαβε μια θέση εργασίας στην AHC, ένα από τα πρακτορεία που απασχολούν τους οδηγούς της Amazon Logistics. Ο δημοσιογράφος εργάστηκε για δύο εβδομάδες σε μονάδα της εταιρίας στο Μπρίστολ. Μέσα από το ρεπορτάζ του, υπογράμμισε πως δούλευε πάνω από 11 ώρες την ημέρα στην παράδοση πακέτων, το οποίο αντιβαίνει στον νόμο.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος της εταιρίας επέμεινε ότι «οι πάροχοί μας είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίζουν ότι οι οδηγοί δε θα οδηγούν πάνω από 10 ώρες ημερησίως». Ισχυρίστηκε, ακόμη, πως τους τελευταίους έξι μήνες, η μέση ώρα οδήγησης για τους οδηγούς της Amazon στη Βρετανία ήταν 8,5 ώρες την ημέρα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας