Powered by

Ιαπωνία: Επέκταση επίτευξης του στόχου για πληθωρισμό

Σε περαιτέρω επέκταση του χρόνου επίτευξης του στόχου της σε σχέση με τον πληθωρισμό, προχώρησε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, με την τελευταία αυτή αλλαγή πολιτικής να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα των προσπαθειών του Τόκιο για να επανεκκινήσει την ιαπωνική οικονομία που μαστίζεται από τον αποπληθωρισμό.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει εφαρμόσει τα τελευταία τρία χρόνια ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα επιτόκια εξαιρετικά χαμηλά και να αυξήσει το δανεισμό, ο οποίος θα ενισχύσει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Haruhiko Kuroda, με τη συνδρομή των κυβερνητικών δαπανών, κάτι για το οποίο ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ελπίζει ότι θα αφυπνίσει την οικονομία από την χρόνια χειμέρια νάρκη στην οποία βρίσκεται.

Ωστόσο, σε μια άλλη ένδειξη ότι οι αρχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα για να πετύχουν το στόχο τους, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα να πετύχει τον στόχο για πληθωρισμό 2% μέχρι το Μάρτη του 2019 - τέσσερα χρόνια αργότερα από τον στόχο που είχε τεθεί αρχικά και μετά από σειρά επέκτασης καθυστερήσεων.

Αυτό καταδεικνύει ότι η επόμενη απόφαση σε σχέση με την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό αφήνεται στον διάδοχο του Kuroda, η θητεία του οποίου λήγει 11 μήνες πριν τη λήξει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί για τον Μάρτιο του 2019.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας