Powered by

PwC: Στα $35.9 δισ. τα παγκόσμια έσοδα

To δίκτυο της PwC παρουσίασε ακαθάριστα έσοδα ύψους $35.9 δισ. για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2016, με τα συνολικά παγκόσμια έσοδα του οργανισμού να καταγράφουν αύξηση πέραν του 7%, σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία.

Η μεγαλύτερη εισοδηματική ανάπτυξη προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες αγορές - κυρίως την Ασία, όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10%, με ισχυρή απόδοση σε Ινδία και Κίνα. 

Στη Βόρειο Αμερική και στην Καραϊβική τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8%, ωθούμενα από την ισχυρή απόδοση που κατέγραψαν στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της PwC παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Νότιο και Κεντρική Αμερική τα έσοδα του οργανισμού αυξήθηκαν κατά 9%. Στη Δυτική Ευρώπη η ανάπτυξη ήταν σταθερή, καταγράφοντας άνοδο 6%, ενώ σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη σημειώθηκε αξιοσημείωτη εισοδηματική ανάπτυξη της τάξης του 10%.

«Η ζήτηση των υπηρεσιών διασφάλισης και των ελεγκτικών υπηρεσιών του δικτύου παραμένει ισχυρή, παρά τον έντονο ανταγωνισμό και τη συμπίεση των τιμών παγκοσμίως», αναφέρει η PwC. Κατά το 2016, ο τομέας υπηρεσιών διασφάλισης της PwC, η αξία του οποίου ανέρχεται στα $13 δισ. αυξήθηκε κατά 6%. Εξάλλου, προσθέτει ότι ευρύτερες υπηρεσίες διασφάλισης όπως ΙΤ, διασφάλιση ρίσκου και δεδομένων είναι τομείς στους οποίους η PwC οδηγεί την καινοτομία και επεκτείνει τις επενδύσεις της. 

«Η αύξηση ύψους 8% των εσόδων από συμβουλευτικές υπηρεσίες σε $11.5 δις, ήταν αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης από πελάτες για υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση στρατηγικής αλλά και την εφαρμογή της (strategy through execution), καθώς και της αξιοσημείωτης ανάπτυξης ενός ευρέως φάσματος συμβουλευτικών υπηρεσιών, όπως υπηρεσίες forensics και υπηρεσίες που σχετίζονται με συμφωνίες», αναφέρει η PwC. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες διαδικτυακής ασφάλειας, οι ψηφιακές υπηρεσίες καθώς και οι υπηρεσίες data & analytics επωφελήθηκαν από τις πρόσφατες, σημαντικές επενδύσεις της PwC. 

Οι ευνοϊκές συνθήκες αγοράς για συμφωνίες φαίνεται να επηρέασαν θετικά τις φορολογικές υπηρεσίες του δικτύου, με τα σχετικά έσοδα να αυξάνονται κατά 7%, σε $9.1 δισ. Επιπρόσθετα, υπήρξε συνεχής, ισχυρή ζήτηση για συμμόρφωση, εταιρικές συμβουλευτικές υπηρεσίες και μεταφορά τιμολόγησης διεθνώς.

«Η ποιότητα συνεχίζει να είναι η κινητήριος δύναμη όλων των οργανισμών της PwC παγκοσμίως», προσθέτει η εταιρεία. Κατά το 2016, $500 εκατομμύρια επενδύθηκαν για την περαιτέρω ενδυνάμωση της ποιότητας και της παράδοσης των υπηρεσιών του οργανισμού, καθώς συνεχίζει να επικεντρώνεται με ζήλο στην κάλυψη των αναγκών των πελατών του. 

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Bob Moritz, επικεφαλής της PricewaterhouseCoopers International Ltd ανέφερε: «Η δύναμη του εμπορικού μας σήματος, οι ευκαιρίες που παρέχουμε στους ανθρώπους μας, η ποιότητα των υπηρεσιών μας και η επικέντρωσή μας στην ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας βρίσκονται στον πυρήνα της PwC και είναι τα σταθμά με τα οποία μετρούμε την επιτυχία. H αύξηση των εσόδων του οργανισμού για το οικονομικό έτος 2016 σε όλες τις κύριες αγορές και επιχειρήσεις είναι περίτρανη απόδειξη του ουσιαστικού σκοπού μας, που είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και η επίλυση προβλημάτων».

Διανύουμε μια εποχή πρωτοφανούς ελέγχου, με το κοινό να έχει μεγαλύτερες προσδοκίες από τις επιχειρήσεις σήμερα. Ως οργανισμός επικεντρωνόμαστε όχι μόνο στο πώς μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες του πυρήνα των πελατών μας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Αυτή η πρόθεση αντανακλάται στους στόχους μας, στην κουλτούρα που οικοδομούμε σε ολόκληρο το δίκτυό μας και στις ιστορίες που εντάσσονται στον ετήσιο απολογισμό μας». 

Αύξηση 7% στο ανθρώπινο δυναμικό
Το δίκτυο της PwC καλωσόρισε αριθμό-ρεκόρ νεοεισερχομένων το 2016, προσθέτοντας 58,801 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 26,780 αποφοίτων. Γενικά, το δυναμικό της PwC παγκόσμια αυξήθηκε κατά 7% (περισσότεροι από 223,000 άνθρωποι). Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό ήταν σε αγορές που παρουσίασαν ισχυρή ανάπτυξη, όπως στην Ασία, την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι 83% του προσωπικού του οργανισμού δηλώνουν περήφανοι που εργάζονται στην PwC. 

Αναλυτικά, τo οικονομικό έτος 2016 περισσότεροι από τους μισούς νεοεισελθέντες απόφοιτους ήταν γυναίκες. Επιπρόσθετα, 665 συνέταιροι έγιναν δεκτοί σε ολόκληρο το δίκτυο της PwC, με τις προαγωγές γυναικών συνεταίρων να έχουν αυξηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αντανακλώντας πλέον το 27% του συνόλου των νέων συνεταίρων.  

Σημειώνεται ότι κατά το υπό εξέταση οικονομικό έτος, η PwC δώρισε $63 εκατ. σε κοινοτικές δράσεις και περισσότερες από 820,000 εργατοώρες σε επαγγελματικές υπηρεσίες και εξειδικευμένες εθελοντικές δραστηριότητες. 

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας