Powered by

Κομισιόν: Παράταση για τις ιταλικές τράπεζες

Την παράταση της προθεσμίας πώλησης τεσσάρων μικρών ιταλικών τραπεζών - Nuova Banca Marche, Nuova Banca Etruria, Nuova Carife και Nuova Carichieti - ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η διαδικασία πώλησης στοχεύει στη μεγιστοποίηση της αξίας των τραπεζών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα χρειαστούν νέα κρατική στήριξη» επισήμανε η Κομισιόν.

Οι Βρυξέλλες, προκειμένου να διαφυλάξουν την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, προτίμησαν να μην γνωστοποιήσουν το νέο χρονοδιάγραμμα.

Οι τέσσερις τράπεζες συγκροτήθηκαν τον Νοέμβριο του 2015, ως απόρροια της εκκαθάρισης των Banca delle Marche, Banca Popolare dell'Etruria e del Lazio, Cassa di Risparmio di Ferrara και Cassa di Risparmio della Provincia di Chieti.

Η Κομισιόν είχε εγκρίνει τη χορήγηση κρατικής βοήθειας, προκειμένου να εξυγιανθούν και να τεθούν εκ νέου προς πώληση.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Κοντά στο να ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο και σε τροχιά ένταξης στη ζώνη του ευρώ η Βουλγαρία
Το στοίχημα των $10 δισ. στο deal Chevron–Hess και η «τρικλοποδιά» της Exxon
Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ για την απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών το Χάρβαρντ
Τραμπ: Αδιέξοδες οι συζητήσεις με Ε.Ε.-Άμεσοι δασμοί 50%, σε ισχύ από 1η Ιουνίου
ΕΚΤ: Η επιβράδυνση στους μισθούς στηρίζει τις προβλέψεις για νέα μείωση στα επιτόκια
Σε νέο ιστορικό υψηλό το bitcoin-Άγγιξε τα 112.000 δολάρια
Έκθεση HSBC: Οι αμερικανικές εταιρείες πλήττονται περισσότερο από τους δασμούς Τραμπ
Ιαπωνία: Σε υψηλό 28 μηνών ο δομικός πληθωρισμός
Γαλλία: Απροσδόκητη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάιο
Με ρυθμό διπλάσιο από τον αναμενόμενο η ανάπτυξη της Γερμανίας το πρώτο τρίμηνο