Powered by

Λαγκάρντ: Για να συμμετάσχουμε στο ελληνικό πρόγραμμα απαιτείται βιώσιμο χρέος

Οι όροι συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν έχουν αλλάξει, υποστήριξε η Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, εν όψει των εργασιών της Συνόδου του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

Η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει την πρόοδο στην εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. «Έχει υπάρξει κάποια πρόοδος, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα» σημείωσε, ενδεικτικά.

«Για να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα απαιτούνται βιώσιμο χρέος και σοβαρές μεταρρυθμίσεις» έσπευσε να επισημάνει, παράλληλα. «Οι όροι μας είναι γνωστοί εδώ και καιρό και δεν έχουν αλλάξει» πρόσθεσε.

Σχετικά με την παγκόσμια οικονομία, παραδέχθηκε πως παραμένει υποτονική για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Το “κλειδί” είναι να δράσουμε άμεσα» συμπλήρωσε.

Η κα Λαγκάρντ εστίασε στην αναγκαιότητα μεγαλύτερης συνεργασίας, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη και να επιμεριστούν καλύτερα τα οφέλη της οικονομίας.

Όσον αφορά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, κατέστησε σαφές ότι αρκετές τράπεζες θα πρέπει να ελέγξουν και να αναπροσαρμόσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Κόντρα στο παγκόσμιο χρέος το ελληνικό-Το ΔΝΤ προβλέπει μεγάλη μείωση ως το 2030
Τι σημαίνουν για την ελληνική οικονομία τα υπερπλεονάσματα του 2024
Κ. Mητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου σε ενοικιαστές κάθε Νοέμβριο και €250 καθαρά σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους και ΑΜΕΑ
Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται