Powered by

Επιθετικά στη γερμανική αγορά η Ryanair

Η Ryanair Holdings αυξάνει την παρουσία της στη Γερμανία καθώς η Air Berlin αποχωρεί. Η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει 10 δρομολόγια από το Αμβούργο το επόμενο καλοκαίρι, καθώς ο κολοσσός στις μεταφορές χαμηλού κόστους εκμεταλλεύεται την κατάρρευση της ανταγωνίστριάς της για να αυξήσει τις πτήσεις κατά 20% στη Γερμανία το 2017.

Η Ryanair θα ανοίξει μια βάση στο Αμβούργο τον επόμενο μήνα, τοποθετώντας εκεί δύο τζετς και προσθέτοντας επτά διαδρομές από την πόλη της βόρειας Γερμανίας, οδηγώντας το συνολικό αριθμό στις 14.

Όλοι οι νέοι προορισμοί θα διατηρηθούν μέχρι και τον επόμενο χρόνο, μαζί με τρεις ακόμη, περιλαμβανομένων του Φάρο στην Πορτογαλία και της Θεσσαλονίκης.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους αυξάνει τις δραστηριότητες στη Γερμανία αφότου η μη κερδοφόρα Air Berlin ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι κλείνει τη βάση της στο Αμβούργο μαζί με άλλες πέντε στη χώρα, καθώς περιορίζει στο μισό το στόλο της και εξαλείφει 1.200 θέσεις εργασίας.

Η Ryanair ήδη εστίαζε σε επέκταση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, όπου σκοπεύει να κερδίσει το 20% της κίνησης, από περίπου 5% που είναι αυτή τη στιγμή.

«Ξέρουμε ότι η προσφορά της Ryanair θα κερδίσει έδαφος στη γερμανική αγορά ανεξάρτητα του τι θα συμβεί με την Air Berlin», υποστήριξε σύμφωνα με το Bloomberg ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της αεροπορικής εταιρίες, Kenny Jacobs. Όπως πρόσθεσε, κάποιοι άλλοι μεταφορείς δείχνουν «τεχνητά σε καλή κατάσταση» λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, ενώ θα «μπορούσαν να είναι ευπαθείς».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

ΕΚΤ: Η επιβράδυνση στους μισθούς στηρίζει τις προβλέψεις για νέα μείωση στα επιτόκια
Σε νέο ιστορικό υψηλό το bitcoin-Άγγιξε τα 112.000 δολάρια
Έκθεση HSBC: Οι αμερικανικές εταιρείες πλήττονται περισσότερο από τους δασμούς Τραμπ
Ιαπωνία: Σε υψηλό 28 μηνών ο δομικός πληθωρισμός
Γαλλία: Απροσδόκητη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάιο
Με ρυθμό διπλάσιο από τον αναμενόμενο η ανάπτυξη της Γερμανίας το πρώτο τρίμηνο
Νέες απειλές Τραμπ κατά Ε.Ε.-Μειώστε τους δασμούς αλλιώς θα αντιμετωπίσετε νέους
Κρ. Λαγκάρντ: Tο παγκόσμιo εμπόριο δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο
Οι επενδυτές απομακρύνονται από την αμερικανική αγορά ομολόγων-Οι φόβοι για τον Τραμπ
Θετική πρόοδος στον δεύτερο γύρο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ και Βιετνάμ-Πότε θα συνεχιστεί