Powered by

Η Microsοft απαντάει στην Αmazon και επενδύει στη Γαλλία

Την περασμένη εβδομάδα, η Amazon Web Services ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία νέων κέντρων δεδομένων cloud στο Παρίσι. Πλέον, είναι η σειρά της Microsoft.

Τη Δευτέρα (3 Οκτωβρίου), ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, είπε ότι η Microsoft θα προσθέσει μια νέα φάρμα κέντρων δεδομένων για την Azure στο Παρίσι. Η πλατφόρμα Azure ήδη διαθέτει φάρμες κέντρων δεδομένων στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Ο Ναντέλα ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη εξέλιξη στα πλαίσια ομιλίας του στο Ireland Tech Gathering της Microsoft στο Δουβλίνο.

Η Microsoft αναπτύσσει τη χωρητικότητα του cloud της παγκοσμίως, είπε ο Ναντέλα, και έχει διπλασιάσει τη χωρητικότητα της Azure στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο. Επιπλέον, ο CEO σημείωσε ότι η Microsoft πρέπει «να θέσει επί τάπητος ζητήματα κυριαρχίας επί των δεδομένων των ευρωπαϊκών χωρών».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, οι νέες εγκαταστάσεις κέντρων δεδομένων στη Γαλλία θα ενεργοποιηθούν το 2017 και η Microsoft έχει ξοδέψει 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποδομές cloud στην Ευρώπη μέχρι σήμερα.

Οι κανονισμοί ψηφιακής κυριαρχίας στη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες επιτάσσουν την παραμονή των δεδομένων των πολιτών στη χώρα προέλευσης. Στο παρελθόν, όμως, τα δεδομένα πολλών Ευρωπαίων χρηστών cloud κατέληγαν να αποθηκεύονται εκτός Ευρώπης.

Αυτός είναι ένας λόγος που οι βασικοί πάροχοι cloud – AWS της Amazon, Microsoft, Google και IBM – σπεύδουν να προσθέσουν εγκαταστάσεις κέντρων δεδομένων σε όλο τον κόσμο.

Η Microsoft μόλις εγκαινίασε δύο εγκαταστάσεις κέντρων δεδομένων στη Γερμανία, στο Μαγδεμβούργο και τη Φραγκφούρτη. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε σχέδια κατασκευής νέων κέντρων δεδομένων στη Βομβάη, τη Σιγκαπούρη, το Σίδνεϊ, το Σάο Πάολο, τη Φιλανδία και τη Φραγκφούρτη. Επίσης, πρόκειται να προσθέσει άλλη μια εγκατάσταση στις ΗΠΑ, στη Βόρεια Βιρτζίνια.

Καθένα απ’ αυτά τα κέντρα δεδομένων είναι γεμάτα διακομιστές και αποθηκευτικούς χώρους που οι πελάτες μπορούν να ενοικιάζουν για την επιτέλεση υπολογιστικών λειτουργιών και την αποθήκευση δεδομένων. Η AWS είναι ο μεγαλύτερος πάροχος στον κόσμο, ενώ η Microsoft Azure ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Γαλλία: Απροσδόκητη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάιο
Με διπλάσιο ρυθμό από τον αναμενόμενο αναπτύχθηκε η Γερμανία το πρώτο τρίμηνο
Νέες απειλές Τραμπ κατά Ε.Ε.-Μειώστε τους δασμούς αλλιώς θα αντιμετωπίσετε νέους
Κρ. Λαγκάρντ: Tο παγκόσμιo εμπόριο δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο
Οι επενδυτές απομακρύνονται από την αμερικανική αγορά ομολόγων-Οι φόβοι για τον Τραμπ
Θετική πρόοδος στον δεύτερο γύρο των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ και Βιετνάμ-Πότε θα συνεχιστεί
CNBC: Πώς οι δασμοί και η καταναλωτική εμπιστοσύνη επηρεάζουν τις εταιρείες των ΗΠΑ
Αυξημένη η δραστηριότητα σε λιμάνια και εργοστάσια της Κίνας μετά την «εκεχειρία» στον εμπορικό πόλεμο με ΗΠΑ
Τζέιμι Ντίμον: Σε κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού οι ΗΠΑ-Η Fed πράττει σωστά
Σε υψηλό εβδομάδας ο χρυσός-Ξεπέρασε τα 3.300 δολάρια ανά ουγγιά