Powered by

Μειώθηκε το ενεργητικό των 500 μεγαλύτερων funds

Το υπό διαχείριση ενεργητικό των 500 μεγαλύτερων funds υποχώρησε το 2015 για πρώτη φορά από το 2011, σύμφωνα με έρευνα της Pensions & Investments κα της Willis Towers Watson.

Όπως μεταδίδει το Nasdaq, το ενεργητικό που διαχειρίζονται τα funds διαμορφώθηκε 1,7% χαμηλότερα στα 76,7 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2015, έναντι 78,1 τρισ. δολαρίων το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πτώση για τα funds με έδρα τη Βόρεια Αμερική ανήλθε στο 1,1% και στην Ευρώπη στο 3,3%.

«Η πτώση στο ενεργητικό καταδεικνύει τον αντίκτυπο από το δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον και τις νομισματικές μεταβολές στις εταιρείες διαχείρισης ενεργητικού», ανέφερε ο Μπραντ Μόροου, επικεφαλής έρευνας στη Willis Towers Watson.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι στα funds με ενεργητική διαχείριση χαρτοφυλακίου οι απώλειες διαμορφώθηκαν στο 2,8% το 2015, ενώ σε αυτά με παθητική διαχείριση η πτώση ήταν 5,5%.

Αν και τα 20 μεγαλύτερα funds είδαν το ενεργητικό τους να υποχωρεί από τα 32,5 τρισ. δολάρια στα 32,1 τρισ. δολάρια, το μερίδιό τους αυξήθηκε οριακά στο 41,9% από 41,6%.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, οι μετοχές και το σταθερό εισόδημα συνεχίζουν να αποτελούν τη μερίδα του λέοντος του υπό διαχείριση ενεργητικού, με ποσοστό 78,2%.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Προειδοποίηση ΔΝΤ: Υψηλή αβεβαιότητα λόγω των δασμών Τραμπ-Καλεί σε σταθερό εμπορικό περιβάλλον
Νέο ρεκόρ για το Bitcoin-Πάνω από τα $113.000 με θετικό κλίμα και ρευστοποιήσεις short
Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμούς 35% στα καναδικά προϊόντα-Ετοιμάζεται η επιστολή για Ε.Ε.
Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο
KPMG: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009
Και επίσημα στο ευρώ από 1/1/26 η Βουλγαρία-Πού «κλείδωσε» η ισοτιμία
Τραμπ: Τέλος στις παρατάσεις-Απειλές για δασμούς 200% σε φαρμακευτικές και 50% στον χαλκό
Κρούει τον κώδωνα στην Ε.Ε. για τους εμπορικούς της εταίρους μελέτη της ΕΚΤ...Πάρε-δώσε με αυταρχικές κυβερνήσεις