Powered by

3 σχέδια απασχόλησης ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει την προκήρυξη των τριών από τα έντεκα νέα Σχέδια που παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη η Υπουργός Εργασίας , Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, από την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα δέχεται αιτήσεις στα πλαίσια δύο Σχεδίων Χορηγιών, με στόχο την διευκόλυνση της πρόσληψης ατόμων που ανήκουν στην ομάδα στόχου όπως αυτή ορίζεται στα σχέδια. Το πρώτο Σχέδιο αφορά την παροχή κινήτρων για πρόσληψη ατόμων με αναπηρία.

Η ένταση της χορηγίας ανέρχεται στο 75% του εγκριμένου επενδυτικού προγράμματος και μπορεί να καλύψει δαπάνες που αφορούν το μισθολογικό κόστος του εργοδοτούμενου με μέγιστο ύψος €20.000. Το Σχέδιο προνοεί απασχόληση του ανέργου για εικοσιτέσσερις (24) μήνες απασχόλησης και καταβολή στον εργοδότη χορηγίας για όλους τους μήνες απασχόλησης

Το δεύτερο Σχέδιο αφορά την παροχή κινήτρων για πρόσληψη ατόμων με χρόνιες παθήσεις. Η ένταση της χορηγίας ανέρχεται στο 75% του εγκρινομένου επενδυτικού προγράμματος και μπορεί να καλύψει δαπάνες που αφορούν το μισθολογικό κόστος του εργοδοτούμενου με μέγιστο ύψος €10.000. Το Σχέδιο προνοεί απασχόληση του ανέργου για δώδεκα (12) μήνες και καταβολή στον εργοδότη χορηγίας για όλους τους μήνες απασχόλησης

Όσον αφορά το έργο επιδότησης Ιδιωτικών Γραφείων Εξευρέσεως Εργασίας για προώθηση της απασχόλησης υπενθυμίζεται ότι η παραλαβή αιτήσεων άρχισε από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 μέχρι Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016. Θα παρέχεται επιχορήγηση στα ενταγμένα στο Έργο Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας για κάθε τοποθέτηση σε εργασία .

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας www.mlsi.gov.cy/dl

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ