Τέλος το αμερικανικό εμπάργκο στα πούρα της Κούβας
17:20 - 14 Οκτωβρίου 2016

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ένα νέο γύρο δράσεων, με στόχο την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών με την Κούβα, αποσύροντας μετά από πέντε δεκαετίες τους περιορισμούς σε αγαθά όπως τα πούρα και το ρούμι.
Όπως μεταδίδει το Associated Press, οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν την κατάργηση του ορίου των 100 δολαρίων στην αξία των πούρων που μπορούν να φέρουν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες από την Κούβα. Το ίδιο ισχύει και για το κουβανέζικο ρούμι.
Τα δύο αγαθά θα υπάγονται πλέον στα ίδια τέλη για το αλκοόλ και τα καπνικά προϊόντα από άλλες χώρες.
Οι αλλαγές εντάσσονται στο πλαίσιο της διαδικασίας επαναπροσέγγισης των δύο χωρών σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο, η οποία ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου του 2014, με κοινό ανακοινωθέν των Μπαράκ Ομπάμα και Ραούλ Κάστρο.
ΠΗΓΗ: euro2day.gr