powered by

Πλήρη αξιοποίηση του «RESTART 2016-2020» θέλει το ΤΕΠΑΚ

Πρώτιστος στόχος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η έρευνα και σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε πλήρως το πολυετές αναπτυξιακό πλαίσιο Προγραμμάτων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, με την ονομασία «RESTART 2016-2020» ανέφερε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Ανδρέας Αναγιωτός.
 
Χαιρετίζοντας την παρουσίαση του προγράμματος στο ΤΕΠΑΚ, από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), ο κ. Αναγιωτός σημείωσε πως η έρευνα για το Πανεπιστήμιο έχει μεγάλη σημασία και είναι ο πρώτιστος στόχος του στους στρατηγικούς προγραμματισμούς του.

"Είναι το όραμα μας να γίνουμε ένα Πανεπιστήμιο που να χαρακτηρίζεται από την αριστεία στην έρευνα και τη διεθνή αναγνώριση", ανέφερε και υπέδειξε ότι η συμμετοχή και επιτυχία στα νέα προγράμματα είναι μονόδρομος για το ΤΕΠΑΚ.
 
Υπενθυμίζοντας ακόμη τις πρόσφατες επιτυχίες του Πανεπιστημίου, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στα 500 καλύτερα του κόσμου, τα 200 καλύτερα της Ευρώπης και έχει διακριθεί ως το νεαρότερο ανερχόμενο Πανεπιστήμιο της Ευρώπης, ο Ανδρέας Αναγιωτός σημείωσε πως "μπορεί να πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός για εμάς, αλλά την ίδια στιγμή είναι και μια πρόκληση, καθώς θα πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο που έχουμε φτιάξει με πολλούς μόχθους".
 
Την ικανοποίηση του που, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στη Λευκωσία, το ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό φιλοξενεί τη δεύτερη παρουσίαση των νέων προγραμμάτων, στην παρουσία του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της πόλης, εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του ΙΠΕ Βασίλειος Τσάκαλος, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσουν στην πορεία και πιο εξειδικευμένα σεμινάρια.
 
Ο κ.Τσάκαλος προέβη σε μια συνοπτική παρουσίαση της φιλοσοφίας και των βασικών αρχών σχεδιασμού του προγράμματος, ο προϋπολογισμός του οποίου φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, λέγοντας πως όραμα του "RESTART 2016-2020" είναι η ανάδειξη του τομέα της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας  (ΕΤΑΚ) σε έναν εκ των βασικών συντελεστών της οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου, συνεισφέροντας στην αντιμετώπιση των βασικών οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων και στην ανάπτυξη προϋποθέσεων για επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης.
 
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως (οριζόντιες) επιδιώξεις του προγράμματος είναι η αξιοποίηση και περαιτέρω αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της Κύπρου και ιδιαίτερα της νέας γενιάς ερευνητών, η ενίσχυση της συνεργασίας του συστήματος παραγωγής με το σύστημα ΕΤΑΚ, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών και η αντιμετώπιση της καινοτομίας στη διευρυμένη της έννοια.
 
Οι δε τομείς προτεραιότητας με θεματική στόχευση, συνέχισε, επικεντρώνονται στον τουρισμό, την ενέργεια, τη γεωργία - τρόφιμα, το δομημένο περιβάλλον και τις κατασκευές, τις μεταφορές (ναυτιλία) και την υγεία.
 
Στην παρουσίαση έγινε ανάλυση των τριών πυλώνων του "RESTART 2016-2020", που αφορούν την Έξυπνη Ανάπτυξη, το Αειφόρο Σύστημα ΕΤΑΚ και τον Μετασχηματισμό του Συστήματος ΕΤΑΚ, έγινε ενημέρωση για τις γενικές διαδικασίες, τους κανονισμούς συμμετοχής και την οικονομική διαχείριση των έργων, ενώ παρουσιάστηκε η πύλη ηλεκτρονικών υπηρεσιών  του ΙΠΕ με την ονομασία "IRIS " η οποία περιλαμβάνει  Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποστήριξης (Help desk) και παρέχονται χρήσιμα έγγραφα και οδηγοί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επαναφέρει τις απειλές περί αποκλεισμού του Στενού του Ορμούζ το Ιράν-Σε αναμμένα κάρβουνα η ναυτιλία
Έκλεισε και ανακοινώθηκε το deal…Στον Κώστα Κλεάνθους «Ο Φιλελεύθερος»
F.O.C. Family Office Connect Cyprus: Το νέο δικτύο που αναδεικνύει την Κύπρο ως διεθνές κέντρο για family offices(pics)
Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας: Επαναλειτουργεί μετά από ανακαίνιση και πλήρη αναβάθμιση
Νέα στρατηγική συνεργασία SARMED–SMARTNAV...Τα πολλαπλά οφέλη που θα προσφέρει η νέα πλατφόρμα CANOPUS
Αρχίζει η δεύτερη φάση του 1ου Corporate Padel Tournament από το PadelPro και το IN Business
Invest Cyprus: Σημαντική επένδυση η ίδρυση ευρωπαϊκής θυγατρικής στην Κύπρο από την Drone Destination
Μια διαφορετική συζήτηση μεταξύ των CEO’s ΜΜΕ και Media Directors διαφημιστικών γραφείων της Κύπρου
Πολιτεία-Women Act: «Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά αν είμαστε δικτυωμένες»
Η Fortsafe εγκαινιάζει την πρώτη της ασφαλή θυρίδα στην Πάφο...Νέα εποχή στην ιδιωτική αποθήκευση αντικειμένων αξίας