Powered by

Σταματά την παραγωγή Note 7 η Samsung

Η Samsung Electronics Co Ltd ανακοίνωσε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου ότι σταματά την παραγωγή των smartphones Galaxy Note 7 λόγω ανησυχιών αναφορικά με την ασφάλεια των πελατών, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι να εκραγεί η συσκευή.

«Πρόσφατα επαναπροσαρμόσαμε τον όγκο παραγωγής ώστε να επιτραπεί μια εξαντλητική έρευνα και έλεγχος ποιότητας, αλλά καθιστώντας την ασφάλεια του καταναλωτή πρώτη προτεραιότητά μας, καταλήξαμε στην τελική απόφαση να σταματήσουμε την παραγωγή του Galaxy Note 7», αναφέρει η Samsung στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Samsung είναι πιθανό να σταματήσει οριστικά τις πωλήσεις της συσκευής, δήλωσε στο Reuters πρόσωπο που έχει γνώση του θέματος. Η Samsung δεν προέβη αμέσως σε περαιτέρω σχόλια.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως δημοσίευμα εφημερίδας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι η Samsung είναι πιθανό να προσπαθήσει ν' αποκαταστήσει τις οικονομικές απώλειες από το Note 7, μέσω ενίσχυσης της εμπορικής προώθησης των μοντέλων Galaxy S7 αλλά και του Note 5, το οποίο ήταν ο προκάτοχος του Note 7, για το 2015.

Η Samsung δεν σχολίασε το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Η εταιρεία ανακάλεσε τις πωλήσεις της συσκευής κινητού Galaxy Note 7, ενώ ζήτησε από όσους το έχουν αγοράσει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν, καθώς διερευνά τις αναφορές για την ανάφλεξη των κινητών της συσκευής.

Οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας συνιστούν στους επιβάτες να σταματήσουν τη χρήση του κινητού μετά τον καπνό που εντοπίστηκε σε συσκευή που είχε αντικατασταθεί κι οδήγησε στην εγκατάλειψη αεροσκάφους από τους επιβάτες στις ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Samsung ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει να σταματήσουν οι πωλήσεις της συσκευής αλλά και οι ανταλλαγές προβληματικών συσκευών του ίδιου τύπου, ενώ γίνεται διερεύνηση προκειμένου να εντοπιστεί το πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας