Powered by

Χάρης Γεωργιάδης: Τα αποτελέσματα δεν έρχονται με ευχολόγια

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εντός του 2016, εμφανίστηκε ο Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Sigma. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα αποτελέσματα δεν έρχονται ευχολόγια, ενώ σε αυστηρό ύφος τόνισε ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος για νοοτροπίες, συμπεριφορές και θέσεις του παρελθόντος που έφεραν την καταστροφή.

Συμπληρώνοντας επί των πιο πάνω ο Χάρης Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε νοοτροπίες αναβλητικότητας, της ατολμίας και της μετάθεσης δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων για τους επόμενους.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε εκ νέου ότι δεν τίθεται πλέον θέμα ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ, ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι ο διαχωρισμός του οργανισμού σε παραγωγή και δίκτυα.

Πάντως, μιλώντας για τη Cyta ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ο προγραμματισμός υπαγορεύει ιδιωτικοποίηση του οργανισμού, τονίζοντας ακόμη μια φορά ότι τα νομοσχέδια που βρίσκονται στη Βουλή δεν αφορούν άμεσα την αποκρατικοποίηση της Cyta ή την κάθοδο επενδυτή. Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση για την τρόικα η άμεση διαδιακσία ιδιωτικοποίησης της Cyta, αλλά ένα πρώτο βήμα επί της διαδικασίας που αφορά βεβαίως τον διαχωρισμό της.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος σε πιθανή απόρριψη των νομοσχεδίων που βρίσκονται στη Βουλή για τη Cyta που συνεπάγεται απώλεια της δόσης από την τρόικα, τόνισε πως δεν είναι μόνο δημοσιονομικός ο αντίκτυπος αλλά και ουσιαστικός. «Χάνεται ουσιαστικά το παράθυρο ευκαιρίας για σοβαρά εκσυγχρονιστικά βήματα που απαιτούνται για την Κύπρο. Παράλληλα, όμως σημείωσε: «Μπορεί να μην καταστρεφόμαστε εάν χάσουμε τα 400 εκατ. της δόσης, ωστόσο δεν γίναμε ξαφνικά υπερδύναμη οικονομικά, για να αφήνουμε χαμηλότοκο, μακροπρόθεσμο δανεισμό να χάνεται».

Δειτε Επισης

Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις