Powered by

Gazprom: Αντίποινα στην Τουρκία

Η ρωσική Gazprom ακύρωσε την έκπτωση στις τιμές του αερίου για τους Τούρκους πελάτες, δήλωσαν σήμερα στελέχη του κλάδου, σε ένα ακόμα επεισόδιο της διπλωματικής και εμπορικής διαμάχης των δύο χωρών μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία πριν από δύο μήνες.

Η Τουρκία είπε ότι πέρυσι είχε καταλήξει σε συμφωνία για έκπτωση 10,25%στις τιμές αερίου από τη ρωσική Gazprom αλλά οι τελικές υπογραφές καθυστερούσαν, με αποτέλεσμα η κρατική εταιρία διαχείρισης αγωγών Botas να προσφύγει στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στελέχη από ιδιωτικές εταιρίες αερίου της Τουρκίας δήλωσαν στο Reuters ότι η Gazprom ακύρωσε την έκπτωση και ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις είχαν ενημερωθεί την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Βιέννη.

Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής αερίου της Τουρκίας με πωλήσεις 28-30 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως, αξίας περίπου 6,5 δισ. δολαρίων. Η Τουρκία εισάγει το 60% του αερίου της και το 35% του πετρελαίου της από τη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

 

Δειτε Επισης

Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»
Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης
Πάτησε φρένο ο πληθωρισμός στην Τουρκία-Στο 35,1% τον Ιούνιο
JP Morgan: Η στρατηγική της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων το β’ εξάμηνο-Οι εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη