Powered by

RBS: Αφήνει πίσω λάθη του παρελθόντος

Τους «σκελετούς» από τις ντουλάπες προσπαθεί να απομακρύνει η διοίκηση της Royal Bank of Scotland, διαδικασία που αποδεικνύεται χρονοβόρα και κοστοβόρα.

Σε ανακοίνωση της Τετάρτης, η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα «βάλει στην άκρη» 3,6 δισεκατομμύρια στερλίνες για να καλύψει εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Οι εκκρεμότητες αυτές αφορούν: – πώληση «τοξικών» ομολόγων αμερικανικών ενυπόθηκων δανείων, υπόθεση που ερευνούν οι αμερικανικές αρχές – καταχρηστική πώληση ασφαλιστικών καλύψεων στη Βρετανία και άλλες παραβιάσεις του τραπεζικού κώδικα – υποχρεώσεις προς το ασφαλιστικό ταμείο της τράπεζας.

«Είμαι αποφασισμένος να αφήσω τα θέματα του παρελθόντος πίσω μας και να διασφαλίσω ότι η RBS είναι μία πιο δυνατή και ασφαλής τράπεζα. Θα συνεχίσουμε με ταχύτερους και εντεινόμενους ρυθμούς μέσα στο 2016 για εκκαθάριση της τράπεζας και βελτίωση των κεντρικών μας λειτουργιών» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος McEwan.

ΠΗΓΗ: Εuronews.gr

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο