Μας αλλάζουν τα φώτα στα highway

Aπό τους δρόμους της Λευκωσίας άρχισε η αλλαγή των συμβατικών λαμπτήρων με  σύγχρονο φωτισμό LED έπειτα από πρόταση του Τμήματος Ηλεκτρολογικών Υπηρεσιών.

Μιλώντας στο InBusinessNews ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών Λούης Τιμοθέου, ανέφερε ότι  το νέο σύστημα φωτισμού θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στους αυτοκινητόδρομους της Λευκωσίας μέχρι τον Μάρτιο, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα τοποθετηθεί στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λάρνακας μέχρι την Αγία Νάπα, με εξαίρεση την περιοχή ΓΣΠ.

Ήδη, άρχισαν να αλλάζουν τον οδικό φωτισμό στη Λεωφόρο Αρχαγγέλου και στον δρόμο προς την Κοκκινοτριμιθιά. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι λαμπτήρες θα αλλαχθούν στους δρόμους που επιτηρεί το Υπουργείο Συγκοινωνιών, ενώ η εταιρεία ανάδοχος θα είναι υπεύθυνη και για τη συντήρησή τους. Αναφορικά με τους υπόλοιπους δρόμους, επεσήμανε ότι είναι υπό ευθύνη των Δήμων και οι ίδιοι θα πρέπει να προβούν σε ανάλογα διαβήματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τιμοθέου, θα μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος κατά 35%, όταν οι σημερινές δαπάνες κατανάλωσης ενέργειας και συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ το Υπουργείο δεν θα έχει και την ευθύνη της συντήρησης.

Το όλο έργο στοίχισε περίπου 1,6 εκατ. ευρώ για την επαρχία Λευκωσίας και περίπου 600χιλ. ευρώ για τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λάρνακας μέχρι την Αγία Νάπα.

Υπεραστικός δρόμος Λεμεσού-Πάφου
Αναφορικά με τον υπεραστικό δρόμο Λεμεσού-Πάφου δηλαδή από την έξοδο Παρεκκλησιάς μέχρι τον κυκλικό κόμβο στην είσοδο της Πάφου (εξαιρουμένης της σήραγγας), θα υπάρξει ξεχωριστή διευθέτηση. Ο πάροχος ενεργειακών υπηρεσιών θα έχει τη δυνατότητα εφαρμογής μέτρων εξοικονόμησης που θα μπορούν να περιλαμβάνουν αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών με φωτιστικά τεχνολογίας LED, καθώς επίσης και εγκατάσταση συστημάτων ρύθμισης έντασης φωτισμού. Οι επιλογές για την εφαρμογή της τεχνολογίας έγκειται στον κάθε πάροχο αφού θα αναλύσει τη σχέση κόστους –οφέλους σύμφωνα με τη διάρκεια της σύμβασης και τη μέγιστη επιτυγχανόμενη εξοικονόμηση.

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024