Powered by

Λιγότερη λιτότητα και ανάπτυξη ζητά ο Ρέντσι

"Χρειάζεται μια πιο κοινωνική Ευρώπη και λιγότερο συνδεδεμένη με την ιδέα της λιτότητας, μια Ευρώπη στην οποία η λέξη ανάπτυξη να γίνει όρος κοινής χρήσης", υπογράμμισε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, κατά την συνεδρίαση της διεύθυνσης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο κ. Ρέντσι, παράλληλα, υπογράμμισε ότι "όποιος αποφασίζει να στηρίζει ακραίες δημαγωγικές και λαϊκιστικές τάσεις, το κάνει εξαιτίας του ότι απουσιάζει μια προοπτική προόδου και ανάπτυξης" και κατά συνέπεια, είπε ο γραμματέας των Ιταλών Δημοκρατικών, "αν δοθεί μια μάχη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η ευρωπαϊκή νομοθετική περίοδος θα αποκτήσει ένα βαθύ νόημα. Διαφορετικά θα χάσει την ανανεωτική δυναμική πάνω στην οποία στοιχηματίσαμε ψηφίζοντας τον Γιούνκερ".

Σύμφωνα με τον Ιταλό Πρωθυπουργό "πρέπει να ανακτηθεί το ευρωπαϊκό ιδεώδες, το οποίο, στην συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει εντελώς ξεχασθεί" ενώ "αν κάποιος ηγέτης προσβάλλεται για κάποια μισή λέξη που μπορεί να ειπώθηκε, ή να μην ειπώθηκε, χάνουμε από τον ορίζοντά μας τον πραγματικό στόχο, που είναι ακριβώς το ιδεώδες αυτό".

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, μιλώντας στην συνεδρίαση της διεύθυνσης του κόμματός του, προχώρησε στην πολιτική διαπίστωση ότι "σε όλες τις χώρες που συμμερίσθηκαν την πολιτική γραμμή με τρόπο απόλυτα ταυτόσημο με τα αιτήματα των Βρυξελλών, η απερχόμενη κυβέρνηση έχασε τις βουλευτικές εκλογές".

Ο Ματτέο Ρέντσι, τέλος, τάχθηκε υπέρ της έγκρισης και στην Ιταλία, ενός νόμου που να αναγνωρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών "χωρίς άλλες αδικαιολόγητες αναβολές και καθυστερήσεις".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2025
Καζιμίρ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός πλησιάζει το 2%-Το φθινόπωρο ίσως φτάσουμε τον στόχο
Ρεν (ΕΚΤ): Βραχυπρόθεσμη επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη λόγω δασμών Τραμπ
DBRS: Αβεβαιότητα για αντίκτυπο δασμών στις αξιολογήσεις κρατικού χρέους-Ανθεκτικά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
Νέο ρεκόρ για χρυσό, αποδυναμώνεται το δολάριο-Ενισχύονται οι φόβοι για ανεξαρτησία της Fed
Κάλεσμα του Κινέζου υπουργού Εμπορίου για πολλαπλά μέτρα ενίσχυσης της κατανάλωσης υπηρεσιών
Η φαρμακοβιομηχανία Roche θα επενδύσει 50 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία
Nomura: Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας εξαγοράζει την Macquarie Group σε ένα deal 1,8 δισ. δολαρίων
Εναντίον Τραμπ προσέφυγε το Χάρβαρντ λόγω παγώματος κρατικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων
Πρόθεση ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε φωτοβολταϊκά πλαίσια που παράγονται στην Ασία