Powered by

14 μνηστήρες για το Λιμάνι Λεμεσού

Στη φάση της λεπτομερούς εξέτασης των 14 προσφορών που λήφθησαν εισέρχεται η διαδικασία εμπορικοποίησης του Λιμένα Λεμεσού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Ειδικότερα, με την εκπνοή του χρονοδιαγράμματος για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι έλαβε συνολικά 14 προσφορές: Έξι προσφορές παρελήφθησαν για τον Εμπορευματικό Σταθμό, τρεις προσφορές για τις Θαλάσσιες Υπηρεσίες και πέντε προσφορές για το Σταθμό Πολλαπλών Χρήσεων, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού και το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

«Το έργο της εμπορικοποίησης του λιμανιού της Λεμεσού εισέρχεται τώρα στην επόμενη φάση της λεπτομερούς εξέτασης και αξιολόγησης των προσφορών, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες," αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναφερόμενος στη μέχρι τώρα «επιτυχή», όπως χαρακτηρίζεται πορεία της εμπορικοποίησης του λιμανιού, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης, εξέφρασε ικανοποίηση για «τόσο για το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί όσο και από την ποιότητα των διαχειριστών που κατέθεσαν προσφορές».

«Πρόκειται για οικονομικά εύρωστες επιχειρήσεις που διακρίνονται διεθνώς για την εμπειρία τους σε παρόμοιους Σταθμούς και Υπηρεσίες. Τώρα είναι η ώρα να αξιολογήσουμε με προσοχή τις προτάσεις τους. Όραμά μας είναι να καταστήσουμε το λιμάνι της Λεμεσού πύλη ανάπτυξης για το μέλλον», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, οι προτιμητέοι Προσφοροδότες θα ανακοινωθούν πριν το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016. Στη συνέχεια, αναμένεται η τελική έγκριση της Βουλής και η υπογραφή της συμφωνίας.

Δειτε Επισης

Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις