Powered by

Bank of America: Τριπλάσια κέρδη για το 2015

Μεγαλύτερα κέρδη ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 η Bank of America, καθώς οι μικρότερες δαπάνες και η συνολική αύξηση των δανείων αντιστάθμισαν το πλήγμα που δέχθηκε η Τράπεζα από την έκθεσή της στην κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου.

Εξάλλου, τα κέρδη για το 2015 σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2014 και ανήλθαν στα $14,4 δισεκατομμύρια.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 ανήλθαν στα $3,3 δισεκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 9,3% από την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,2%, σε $19,8 δισεκατομμύρια.

Η BofA είδε τις δαπάνες να μειώνονται κατά 2,2%, σε $13,9 δισ., ενώ τα συνολικά δάνεια αυξήθηκαν 2,7%, σε $890,7 δισ.

Ωστόσο, όπως και οι άλλες μεγάλες τράπεζες, η BofA αναγκάστηκε να διατηρήσει υψηλότερα αποθεματικά σε περίπτωση ζημιών της στον τομέα της ενέργειας.

Η τραπεζική δραστηριότητα της εταιρείας, παγκοσμίως, αύξησε τις προβλέψεις της κατά $264 εκατομμύρια, σε $1,4 δισ.

“Τα αποτελέσματα για το 2015 κατέγραψαν τα μεγαλύτερα κέρδη μας σε σχεδόν μια δεκαετία”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Brian Moynihan.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ/AFP

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders