Powered by

Καλά νέα, αλλά με αστερίσκους για τις επενδύσεις

Η επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη για όσους παρακολουθούσαν τους τρελούς ρυθμούς της τελευταίας δεκαετίας, τόνισε Mohamed Rashid της BNP Paribas, στο Wealth Management Forum που διοργάνωσε η Τράπεζα Κύπρου στα κεντρικά της γραφεία στη Λευκωσία.

Παράλληλα, τόνισε ότι μια σειρά εξελίξεων και δεδομένων δείχνει μια ευρύτερη ανησυχία στην παγκόσμια αγορά. «Το ρίσκο στην Ευρώπη παραμένει υψηλό, ανησυχώντας τους επενδυτές. Οι βασικές αρχές των αγορών παραμένουν σε ανησυχητικό πεδίο. Παράλληλα, τόνισε ότι προϊόντα από μεγάλες εταιρείες όπως η Volkswagen που πέρασε από το μεγάλο σκάνδαλο των ρύπων, επηρεάζουν επίσης τις αγορές ομολόγων».

Παράλληλα, ο κ. Rashid σημείωσε ότι στις ΗΠΑ παρατηρούνται στοιχεία που προκαλούν ανασφάλεια σε επίπεδο επενδύσεων. «Τα υψηλά επίπεδα αποδόσεων ορισμένων κρατικών ομολόγων αποτελούν καθρέφτη της μη εμπιστοσύνης που επικρατεί έναντι κρατών ανεξαρτήτως μεγέθους. Το ρίσκο πάντα μετατίθεται στους επενδυτές» συμπλήρωσε ο Mohamed Rashid.

Πάντως, συμπλήρωσε ότι: «Υπάρχουν και θετικές εξελίξεις σε σχέση με όλα τα πιο πάνω δεδομένα. Για παράδειγμα υπάρχουν εκτιμήσεις για ανάπτυξη τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ αν και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για χαμηλά ποσοστά ανάπτυξης. Εάν έπρεπε να κάνω μια περιγραφή που ήμασταν που είμαστε σήμερα, θα έλεγα ότι υπάρχει μια γενική εικόνα σταθερότητας. Παράλληλα, υπάρχουν κάποια ευάλωτα σημεία κυρίως από αναδυόμενες αγορές. Την ίδια ώρα οι αποδόσεις κρατικών ομολόγων παραμένουν ψηλές. Στις ΗΠΑ η ανάπτυξη αποτελεί έναν εφικτό στόχο και θεωρώ ότι από τα,ην Αμερική θα προκύψει η ευρύτερη ανάκαμψη».

«Είμαστε σε μια εποχή με αρκετές ευκαιρίες αλλά με περιορισμένα κεφάλαια. Η αισιοδοξία μας πρέπει να είναι σε λογικά επίπεδα και πιστεύω πως πάντα υπάρχουν καλές επενδυτικές ευκαιρίες» τόνισε καταληκτικά ο κ. Rashid.

 

Δειτε Επισης

Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο