Powered by

X. Γεωργιάδης: Όχι εφησυχασμός μετά το Μνημόνιο

Την ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός μετά την έξοδο, τον Μάρτιο, της κυπριακής οικονομίας από το μνημόνιο τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Μιλώντας στο Tρίτο του ΡΙΚ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η επιτυχία αυτή, δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί με λανθασμένο τρόπο ότι δεν θα υπάρχουν πλέον δυσκολίες και προκλήσεις. 

Θα πρέπει, τόνισε, να συνεχιστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και μετά την έξοδο από το μνημόνιο, γιατί ακόμη υπάρχουν τα βαρίδια και οι στρεβλώσεις από το παρελθόν, που πρέπει να αρθούν, χωρίς να αναμένονται οι υποδείξεις τρίτων.

Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε ειδικά στην ανάγκη, να εγκριθούν από τη βουλή, το συντομότερο, τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση στη δημόσια υπηρεσία. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σχετική καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση τους, δεν αφορά σε κωλυσιεργία της βουλής, αλλά φόρτο εργασίας.

Εάν δεν εγκριθούν, πριν από την έναρξη της προετοιμασίας για τον προϋπολογισμό του 2017, τότε, είπε χαρακτηριστικά, θα υπάρξει πρόβλημα στην πορεία των οικονομικών της χώρας. Η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, υπέδειξε, διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει ξανά εκτροχιασμός του κρατικού μισθολογίου.

Ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι δεν υπάρχει πρόταση από την Τρόικα για μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, προσθέτοντας ότι η μόνη απαίτηση μέχρι τον Μάρτιο είναι η ίδρυση εταιρείας για τη ΣΥΤΑ, η οποία σε αυτό το στάδιο θα ανήκει αποκλειστικά στο κράτος. Παράλληλα, είπε, παραμένει η πρόταση για ιδιωτικοποίηση του κρατικού λαχείου και του χρηματιστηρίου.

Σε ότι αφορά τα λιμάνια, ανέφερε ότι υπάρχει πρόταση για παραχώρηση υπηρεσιών σε στρατηγικό επενδυτή.
Σημείωσε ακόμα ότι μετά τον Μάρτιο η Τρόικα δεν έχει απαιτήσεις από την Κύπρο ενώ υπέδειξε ότι οι σχεδιασμοί και η ευθύνη θα ανήκουν στην κυπριακή κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: riknews

Δειτε Επισης

Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις