Κ. Ζορπάς: Τα μυστικά της επιτυχίας του

Δίνοντας έμφαση στην σκληρή δουλειά αλλά και στην ομαδική εργασία, ο Κώστας Ζορπάς εξηγεί τους λόγους, οι οποίοι οδήγησαν την επιχείρησή του να βγει εκτός συνόρων. Μάλιστα, ο κ. Ζορπάς εξομολογείται ότι όραμά του είναι η περαιτέρω επέκταση της εταιρείας στο εξωτερικό. Ο Κώστας Ζορπάς παρέλαβε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Βιομηχανία στα 2α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο Κώστας Ζορπάς είναι εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ από την 1η Φεβρουαρίου του1989. Γεννήθηκε στην Αθηένου στις 26 Δεκεμβρίου του 1965 και περάτωσε τις γυμνασιακές και λυκειακές του σπουδές στη Λευκωσία το 1984.

Από πολύ μικρός παρακολουθούσε την εξέλιξη των εργασιών του πατέρα του συμμετέχοντας ενεργά, με αποτέλεσμα να αγαπήσει την αρτοποιία. Αυτό τον ώθησε να συνεχίσει τις σπουδές του στον τομέα, παρακολουθώντας προγράμματα σε φημισμένες μονάδες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στον ελλαδικό χώρο, αποκτώντας έτσι εις βάθος τη γνώση πίσω από την τέχνη της παρασκευής.

Από το 1985 μέχρι και σήμερα δεν παύει να παρακολουθεί σεμινάρια διοίκησης επιχειρήσεων, προσωπικού και μάρκετινγκ που διοργανώνονται από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και άλλα πιο εξειδικευμένα για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική σε Κύπρο, Παρίσι, Μιλάνο, Αθήνα και Φρανκφούρτη, τα οποία πλαισιώνονται από κορυφαίους ακαδημαϊκούς, ειδικούς και στελέχη. Αρκετές φορές έχει παρουσιάσει μελέτες του σε πολλές ημερίδες και δίδαξε κατά καιρούς επαγγελματίες του τομέα ως προσκεκλημένος εισηγητής του κλάδου.

Ο Κώστας Ζορπάς, με όραμα και στρατηγική σκέψη και κατόπιν έρευνας της αγοράς γρήγορα διέκρινε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του τομέα της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Στο ίδιο πλαίσιο, πιστεύοντας στην άμεση προσαρμογή των συστημάτων της εταιρείας με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, διατηρεί τον εξοπλισμό του βιομηχανικού συγκροτήματος και των άλλων μονάδων του ομίλου σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτό το επιτυγχάνει με συχνές επισκέψεις σε μονάδες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Σήμερα ο όμιλος εργοδοτεί πέραν των 1.600 ατόμων. Διατηρεί σύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Αραδίππου και 54 καταστήματα Φούρνων Ζορπάς σε όλη την Κύπρο. Επίσης, τρία ζαχαροπλαστεία Πραλίνα, δυο στη Λευκωσία και ένα στη Λεμεσό, το οποίο συμπεριλαμβάνει και το avant-garde καφεστιατόριο Pralina experience. Σύντομα, πρόκειται να εγκαινιάσει και το πρώτο του κατάστημα στην Νέα Υόρκη, με διαφορετική επωνυμία και concept, που συνάδει με την ντόπια αγορά.

Το βίντεο προβλήθηκε κατά την βραδιά των 2ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Δειτε Επισης

Έφυγε από την ζωή ο Σώτος Λοής-«Η Κύπρος αποχαιρετά ένα από τους καλύτερους κτίστες της»
Mondelēz International: Managing director σε Κύπρο και Ελλάδα η Marina Hadrovic
Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως ο Καθηγητής του ΤΕΠΑΚ Διόφαντος Χατζημιτσής
Ο Νικόλας Φιλίππου αντιπρόεδρος της IUCAB-Σημαντική διάκριση για την Κύπρο
payabl.: Deputy Group CEO η Κρίστια Ευαγόρου-Παπαμιχαήλ....«Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω αυτόν το νέο ρόλο»
Θλίψη στον νομικό κόσμο-Απεβίωσε ο δικηγόρος Άντης Σκορδής
Διεθνής διάκριση για τον Ρογήρο Θεοφάνους-Αναδείχθηκε «Most Influential CEO 2025»
Οι πλουσιότεροι Κύπριοι του Ηνωμένου Βασιλείου-Ποιοι μπήκαν στη Rich List των Sunday Times για το 2025
Πρότυπο προσφοράς και αριστείας ο Δρ. Χρίστος Χρίστου-Τιμήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής