Κινήθηκε το πλαστικό χρήμα τις γιορτές

Σημαντική αύξηση καταγράφηκε τον Δεκέμβριο στην αξία των συναλλαγών που διενεργήθηκαν με κάρτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC, τον Δεκέμβριο οι Κύπριοι προέβησαν σε αγορές αξίας €244,7 εκ. με κάρτες. Η αξία των συναλλαγών σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα αυξήθηκε κατά 12%.  

Σε ό,τι αφορά την περίοδο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου υπήρξε άνοδος 3%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα €2,3 δισ.

Θετικά επηρεάστηκαν το Δεκέμβριο οι πληρωμές με κάρτες σε κυβερνητικά τμήματα, υπεραγορές, ρουχισμό και υποδήματα  και σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. 

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αγορές και αναλήψεις μετρητών από Κυπρίους στο εξωτερικό, καθώς το Δεκέμβριο  έκλεισαν στα €118 εκ., σημειώνοντας αύξηση 17%, ενώ κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου η αύξηση ήταν 5%, με τη συνολική αξία των συναλλαγών να φθάνει τα €1,2 εκ.  

Σύμφωνα με τη JCC, o Δεκέμβριος έκλεισε με σημαντική άνοδο 15% και στην αξία των συναλλαγών που διενήργησαν τουρίστες στην Κύπρο, καθώς ανήλθαν στα €37,7 εκ. Από τον Ιανουάριο μέχρι το Δεκέμβριο οι αγορές τουριστών στην Κύπρο με κάρτες άγγιξαν τα €683,7 εκ, παρουσιάζοντας αύξηση 8%.

Δειτε Επισης

Frou Frou: Καταβλήθηκε στους δικαιούχους το μέρισμα €1,6 εκατ.-Πόσα αναλογεί ανά μετοχή
Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ουζμπεκιστάν, οι στόχοι του, η εταιρεία Arosal και ποια είναι η Arofat Salayeva
Νικόλας Παπακωνσταντίνου: Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Ολιστική πρόταση από ΔΗΣΥ
Κοίτασμα φυσικού αερίου στον στόχο Πήγασος από την Exxon Mobil-Ανάβει το πράσινο φως για τα 125 εκατ. για GSI η ΡΑΕΚ
Πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές η Λευκωσία-Οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία