Powered by

ΠΟΑΣ: Δεν έχουν πεισθεί ότι οι ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν ανάπτυξη

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ) “στηρίζει τις θέσεις των εργαζομένων και θα συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό τους μέχρι την αίσια κατάληξη του αγώνα τους για το καλό του κυπριακού λαού και του τόπου”.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣ αναφέρει ότι “εισερχόμαστε στο νέο έτος με ξεκάθαρες πλέον τις προθέσεις της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών αλλά και της έντονης αντίθεσης των εργαζομένων στις προθέσεις αυτές”.

Προσθέτει ότι “με πρόσχημα τις υποχρεώσεις του κράτους έναντι της Τρόικας αλλά κυρίως λόγω ιδεοληψίας των κυβερνώντων, επισπεύδονται οι διαδικασίες για ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών CYTA – AHK – ΑΛΚ”.

Η ΠΟΑΣ αναφέρει ότι “οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τρεις Οργανισμούς δεν έχουν πειστεί, ούτε έχουν κατανοήσει το ψευδεπίγραφο επιχείρημα της Κυβέρνησης ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν την πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη στην οικονομία του τόπου για αυτό θα συνεχίσουν να αντιδρούν μέχρι τέλους”.

Αναφέρει, ακόμη, πως “το γεγονός ότι η ίδια Κυβέρνηση παραδέχεται και διατυμπανίζει ότι τα συμφέροντα των εργαζομένων δεν θα επηρεαστούν και ότι τα εργασιακά τους δικαιώματα είναι πλήρως διασφαλισμένα, αυτό θα πρέπει να προβληματίσει την κοινωνία, η οποία θα πρέπει να διερωτηθεί για ποιο λόγο άραγε αντιδρούν οι εργαζόμενοι”.

Η ΠΟΑΣ συνεχίζει αναφέροντας ότι “η απάντηση είναι απλή και οι εργαζόμενοι είναι και οι ίδιοι πολίτες αυτού του τόπου και όντας μέσα στους Οργανισμούς γνωρίζουν καλύτερα από όλους, τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα που διακυβεύονται και ποιους θέλουν να εξυπηρετήσουν”.

Γνωρίζουν, αναφέρει η ΠΟΑΣ, “πάνω απ’ όλα τα τεράστια αρνητικά τα οποία θα προκύψουν μετά από ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών αυτών”.

“Εφόσον όλοι παραδέχονται ότι οι ίδιοι δεν πρόκειται να χάσουν κάτι από τα δικαιώματά τους, είναι φανερό ότι η αντίθεσή τους εδράζεται στην προσπάθεια προστασίας των συμφερόντων του κυπριακού λαού στην ολότητά του”, καταλήγει η ΠΟΑΣ.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις