Powered by

Συνεχίζονται οι συγχωνεύσεις στη φαρμακευτική βιομηχανία

Η Shire ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 45,57 δολάρια για κάθε μετοχή της Baxalta. Η συμφωνία έκλεισε με premium 37,5% σε σχέση με την αρχική προσφορά. Στα 20 δισ. δολάρια έως το 2020 αναμένεται να φτάσουν οι πωλήσεις της νέας εταιρείας.

Η φαρμακευτική Shire συμφώνησε μετά από προσπάθειες έξι μηνών στην εξαγορά της Baxalta International έναντι 32 δισ. δολαρίων, δίνοντας συνέχεια στην «έκρηξη» εξαγορών και συγχωνεύσεων που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου προσέγγισε για πρώτη φορά την Baxalta τον Ιούλιο και κατάφερε να εξασφαλίσει το ντιλ μετά την υποβολή βελτιωμένης προσφοράς που περιλάμβανε και ρευστό. Η αμερικανική εταιρεία είχε απορρίψει τον Ιούλιο πρόταση 30 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η Shire ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα καταβάλει 45,57 δολάρια για κάθε μετοχή της Baxalta, ποσό που αντιστοιχεί σε premium 37,5% σε σχέση με την τιμή της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας κατά την αρχική πρόταση του Ιουλίου. 

Περίπου το 40% του ποσού θα δοθεί σε μετρητό και το υπόλοιπο σε μετοχές της Shire.

Η εξαγορά θα ενισχύσει τη θέση της Shire στην αγορά των θεραπειών για σπάνιες παθήσεις, η οποία αναμένεται σύμφωνα με τη συμβουλευτική EvaluatePharma να αναπτυχθεί πάνω από 60% τα επόμενα 5 χρόνια. Η νέα εταιρεία προβλέπεται να καταγράψει πωλήσεις πάνω από 20 δισ. δολάρια έως το 2020.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders