Tριπλή διάκριση για τη Mazda

Η Mazda εξασφάλισε τριπλή διάκριση στο φετινό Automotive Brand Contest. Ταυτόχρονα, το καίνουργιο Mazda CX-3 και το concept «Bike by KODO» της Mazda, βραβεύτηκαν για το σχεδιασμό τους όπως επίσης και ολόκληρο το τμήμα παγκόσμιου σχεδιασμού της Ιαπωνικής εταιρείας.

Η τελετή βράβευσης θα διεξαχθεί στο μουσείο Städel της Φρανκφούρτης στις 15 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του ομώνυμου σαλονιού αυτοκινήτου της πόλης.

Η νικήτρια «Ομάδα της χρονιάς» επιλέχθηκε για τον καινοτομικό και σταθερό σχεδιασμό της μάρκας, με την ομάδα του Maeda να απολαμβάνει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της. Τα στούντιο σχεδιασμού της Mazda σε Ιαπωνία, Γερμανία και ΗΠΑ συνεργάστηκαν με το θεματικό project KODO  (Η Ψυχή της Κίνησης), δημιουργώντας ένα δυναμικό αυτοκινητιστικό σχεδιασμό τον οποίο χρησιμοποίησαν άψογα σε μοντέλα μαζικής παραγωγής όπως το CX-3.

Βλέποντας για πρώτη φορά το φως της αγοράς τον Ιούνιο, το καινούργιο SUV  της Mazda βραβεύτηκε με το βραβείο «Best of the Best» στην κατηγορία «Exterior Volume Brand». Το CX-3 αντιπροσωπεύει στην εντέλεια τον σχεδιασμό KODO με της ομαλές του γραμμές και την καμπίνα με την κλήση προς τα πίσω, τους τονισμένους τροχούς αλλά και την δυναμική μπροστινή μάσκα. Αυτός ήταν και ο νικητήριος συνδυασμός που έδωσε στο μοντέλο το βραβείο «Red Dot 2015» για εξαιρετική ποιότητα σχεδιασμού αλλά και το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού του περιοδικού Auto Zeitung’s στην κατηγορία των SUV.

Το concept «Bike by KODO», το οποίο γεννήθηκε με σκοπό να παρουσιαστεί στην Εβδομάδα Σχεδιασμού στο Μιλάνο, αποδεικνύει πως ο σχεδιασμός αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς εκτός από το αυτοκίνητο. Η αρχική έμπνευση πηγάζει από την κίνηση των ζώων στην φύση, με δυναμική έκφραση ισχύος αλλά και φινέτσας. Το σχέδιο αυτό της Mazda, που αποτελεί αποκλειστικά δημιούργημα πίστας, κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Εξαρτήματα και Accessories».

Ο Διαγωνισμός Αυτοκινητιστικών Μαρκών ήταν μια πρωτοβουλία  του Γερμανικού Συμβουλίου Σχεδιασμού με σκοπό να τιμά εξαιρετικά προϊόντα και τον σχεδιασμό σε διεθνές επίπεδο. Το Συμβούλιο ιδρύθηκε το 1953, και αποτελεί ότι καλύτερο υπάρχει στην αναγνώριση καλού σχεδιασμού ανά το παγκόσμιο. Συνολικά βραβεύονται 15 κοινές κατηγορίες και τέσσερις ειδικές κατηγορίας με την κριτική επιτροπή να απαρτίζεται από ειδικούς στους χώρους των media, σχεδιασμού και επικοινωνίας.

Δειτε Επισης

Διεθνείς διακρίσεις για το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ
Παραδόθηκαν από την CTC Automotive οι νέες ηλεκτρικές λιμουζίνες κυβερνητικών αξιωματούχων
Defender Experience: Η πολυτελής περιπέτεια που ξεπερνά κάθε προσδοκία
Το νέο Lexus ES επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια και τη φινέτσα
Κάθοδος Xpeng στην Κύπρο με επίσημο αντιπρόσωπο την Andys Agathocleous Motors-Στην χώρα μας τα πρώτα οχήματα
Toyota Aygo X Hybrid: Ανανεωμένο και πλήρως υβριδικό
Η MotoTrend παρουσίασε τη Ferrari 12Cilindri στο ξενοδοχείο Anassa
Παγκόσμιο ντεμπούτο για το ολοκαίνουργιο Toyota RAV4
Νέο φυσικό σύμμαχο κατά της καούρας και της γαστρικής ενόχλησης παρουσιάζει η Aboca-Το Neobianacid είναι εδώ
Samsung Vision AI: Η νέα σειρά τηλεοράσεων και soundbars για το 2025 της Samsung