Powered by

Σημάδια ανάκαμψης για την οικονομία της Ευρωζώνης

Η οικονομία της Ευρωζώνης παρέμεινε ανθεκτική τον Αύγουστο παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς στις παγκόσμιες αγορές, με την επιχειρηματική δραστηριότητα να σκαρφαλώνει σε υψηλό άνω των τεσσάρων ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Markit.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον τομέα της μεταποίησης σκαρφάλωσε στις 54,3 μονάδες τον Αύγουστο από 53,9 μονάδες τον Ιούλιο καθώς η δραστηριότητα ενισχύθηκε και στους δύο κλάδους, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Markit.

Η Ισπανία κατέγραψε την υψηλότερη ανάπτυξη στην οικονομική δραστηριότητα μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων οικονομιών της περιοχής με τον δείκτη PMI να σκαρφαλώνει σε υψηλό τεσσάρων μηνών στις 58,8 μονάδες. Ισχυρή και επιταχυνόμενη ανάπτυξη καταγράφηκε επίσης σε Γερμανία και Ιταλία, με τους δείκτης να σημειώνουν υψηλά πέντε και 53 μηνών αντίστοιχα. Αντίθετα, στη Γαλλία η δραστηριότητα επιβράδυνε με τον δείκτη PMI να διολισθαίνει σε χαμηλό επτά μηνών.

Η Markit ανακοίνωσε παράλληλα ότι ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στις 54,4 μονάδες από 54,0 μονάδες τον Ιούλιο, επιστρέφοντας στο υψηλό τεσσάρων μηνών που σημείωσε τον περασμένο Ιούνιο.

"Αν και οι παγκόσμιες οικονομικές ανησυχίες έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες εβδομάδες, η υποχώρηση των ανησυχιών για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχει οδηγήσει σε βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, οδηγώντας τον ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης σε υψηλό άνω των τεσσάρων ετών τον Αύγουστο", δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

ΠΗΓΗ: euronews.com

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου