Τα H&M στην Κύπρο

Την κάθοδο της σουηδικής αλυσίδας H&M στην Κύπρο ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Karl-Johan Persson, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του έγκυρου Business Wire. Στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο του 2015, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς -δηλαδή για το 2016- ο όμιλος θα επεκταθεί στην Κύπρο, τη Νέα Ζηλανδία και το Πουέρτο Ρίκο.

Από το 2013 στο 2016
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι από το 2013 ακούγεται στην κυπριακή αγορά ότι ο όμιλος H&M είχε πλάνα καθόδου στην Κύπρο. Μάλιστα, κατά καιρούς προέκυψαν πληροφορίες οι οποίες έκαναν λόγο για συμφωνία με τον όμιλο μόδας Χουλιώτη (που φέρνει στην Κύπρο τα Zara) αλλά και για τον όμιλο Σιακόλα.

Παράλληλα, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο όμιλος προτιμά την απευθείας κάθοδό του στις αγορές, ενώ ένα βασικό κτήριο για στέγαση του εργασιών του ομίλου θεωρείτο το κατάστημα όπου λειτουργούσε Debenhams στη λεωφόρο Μακαρίου. Ακόμη και στο My Mall αναφέρθηκε πως πιθανόν να λειτουργούσε κατάστημα H&M, ωστόσο, καμία από τις άνωθεν πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκε μέχρι στιγμής πέραν της καθόδου του ομίλου στην Κύπρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Λήδρας το πρώτο H&M. Η σουηδική αλυσίδα ενοικιάζει τον Πύργο Σιακόλα κι αποχωρεί το Debenhams από εκεί

Φέρνει εμπορική κίνηση 
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο σουηδικός κολοσσός μόδας τοποθετείται σε κύριες εμπορικές αρτηρίες, είτε αυτά είναι malls είτε εμπορικές λεωφόροι, όπως η Μακαρίου στη Λευκωσία. Το όνομα που έκτισε η H&M για τα είδη που πουλά αποτελούν δέλεαρ για το καταναλωτικό κοινό και θεωρείται βέβαιο ότι η εμπορική κίνηση, στην περιοχή ή τον τόπο που θα λειτουργήσει, θα αυξηθεί. Βάσει αυτών των δεδομένων θα πρέπει να υπολογίζεται ότι η αλυσίδα H&M θα επιλέξει για την παρουοσία της στην Κύπρο, κάποια μεγάλη εμπορική οδό ή εμπορικό κέντρο της χώρας.

Δειτε Επισης

Η CPO φέρνει την Korres στο Mall of Cyprus-Ποιο είναι το ελληνικό brand που κατέφθασε στο εμπορικό κέντρο
Ετήσια αύξηση στην αξία κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο και στα οχήματα το α΄ τρίμηνο
Προετοιμάζουν το έδαφος για απότομη αύξηση των τιμών καυσίμων οι πρατηριούχοι-«Απλώς ακολουθούμε τις τιμές»
Θέλουν να ανοίξει ξανά για τα αυτοκίνητα η Μακαρίου και ζητούν να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Wolt+ Weeks: Εκπτώσεις μέχρι το 50% στο Wolt market και το 40% σε επιλεγμένα εστιατόρια μέχρι τις 29 Ιουνίου
M. Αντωνίου: Γιατί το «e-kalathi» δεν οδηγεί στη φθηνότερη υπεραγορά-Η ατυχής επιλογή προϊόντων και η πρώτη αποτίμηση
Συμφόρηση απόψεων για το άνοιγμα της Μακαρίου...«Πρέπει να είναι προορισμός και όχι κέντρο διέλευσης»
Α. Χατζηαδάμου: Δυσμενής διάκριση η μη συμμετοχή καταστημάτων που λειτουργούν ως υπεραγορές στο e-kalathi
Με ειδοποίηση πτώσης τιμής το «e-kalathi»... Η επίσημη πρώτη και ο οδηγός χρήσης για την ηλεκτρονική πλατφόρμα
Τα κύρια συμπεράσματα και οι θέσεις των θεσμικών και επιχειρηματικών φορέων για τη λεωφόρο Μακαρίου