Στο κυνήγι για την καλύτερη IDEA

Εννέα ομάδες έχουν επιλεγεί για συμμετοχή στο πρόγραμμα IDEA (Ιnnovate.Develop.Excel.Accomplish) που είναι το πρώτο στην Κύπρο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης (acceleration) και επιχειρηματικής επώασης (incubation)  και αποτελεί μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και του Cyprus International Institute of Management (CIIM) που ξεκίνησε το Μάιο 2015.

Oι ομάδες θα λάβουν στήριξη για να υλοποιήσουν εντός 12 μηνών την καινοτόμα και  διεθνούς απήχησης, επιχειρηματική τους ιδέα. Οι εννέα ομάδες που επιλέγηκαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα IDEA είναι οι: Bandster, Better Dressed Men, Bubble app, Conjunction, ibeepad, icheers, Materics, Telexetasis και Prediti.

Οι ομάδες που επιλέγηκαν δραστηριοποιούνται σε διαφόρους τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα στο τομέα της τεχνολογίας με διαδικτυακές πύλες, εφαρμογές κινητών (mobile applications) καθώς και άλλες καινοτόμες εφαρμογές σε τομείς όπως, η μουσική, η εκπαίδευση, τα υλικά, η γεωργία, η ψυχαγωγία, η μόδα κ.τ.λ.

Στην πρόσκληση έδειξαν ενδιαφέρον συνολικά 68 ομάδες, 59 από την Κύπρο και 9 από το εξωτερικό.

Σε ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου αναφέρεται ότι η διαδικασία αξιολόγησης διεξήχθη σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο, έγινε αξιολόγηση από δύο ομάδες τριών αξιολογητών,  των προτάσεων με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης του προγράμματος, που είναι ο βαθμός καινοτομίας και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του προϊόντος / υπηρεσίας, η εμπειρία και η γνώση του αντικειμένου και η ικανότητα υλοποίησης της ιδέας από την ομάδα.

Λήφθηκαν επίσης υπόψη άλλες σημαντικές πτυχές των επιχειρηματικών ιδεών όπως η δυνατότητα προώθησης των προϊόντων/ υπηρεσιών στην αγορά, οι τρόποι αντιμετώπισης των πιθανών κινδύνων και η ρεαλιστικότητα των οικονομικών προβλέψεων.

Στο δεύτερο στάδιο, οι 19 προτάσεις που πέρασαν το όριο αξιολόγησης, κλήθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα  μπροστά στη δωδεκαμελή επιτροπή αξιολόγησης και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Οι ομάδες θα συμμετέχουν σε εντατική εκπαίδευση τριών μηνών (Στάδιο Α: Accelerator) η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου 2015 και θα διαρκέσει 13 εβδομάδες δουλεύοντας παράλληλα την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Οι ομάδες οι οποίες θα περάσουν επιτυχώς το Στάδιο Α θα προκριθούν στο Στάδιο Β (Incubator) όπου θα παραμείνουν έως και 9 μήνες, με πρόσβαση σε δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων, φιλοξενία σε γραφειακό χώρο, τηλεφωνία, διαδίκτυο, πρόσβαση σε συμβουλές και καθοδήγηση από τους στρατηγικούς εταίρους και τους συνιδρυτές του IDEA, πρόσβαση σε δίκτυο πελατών, συνεργατών καθώς και πιθανών επενδυτών των στρατηγικών εταίρων και συνιδρυτών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024