Κλειδώνει το deal μεταξύ Cyta και ΚΟΠ

Στα γραφεία της Cyta βρίσκεται η απάντηση της ΚΟΠ αναφορικά με τον διαγωνισμό που «έτρεξε» για τη μεγάλη χορηγία του παγκύπριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Αφού η αρμόδια για το ποδόσφαιρο Ομοσπονδία αξιολόγησε τις προσφορές που είχε ενώπιόν της έκρινε ως πιο συμφέρουσα την προσφορά της Cyta. Το deal θα τεθεί σε εφαρμογή εντός των επόμενων εβδομάδων, ωστόσο, σεζόν πλήρους εφαρμογής του θα είναι η επόμενη.

Τέσσερα χρόνια για 400 χιλιάδες ετησίως
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews η συμφωνία των δύο πλευρών είναι χρονικής διάρκειας τεσσάρων ετών και τίθεται σε ισχύ την τρέχουσα, αγωνιστική σεζόν. Το ποσό που η Cyta θα καταβάλλει στην ΚΟΠ ανέρχεται στις 400 χιλιάδες ετησίως, ενώ για την περίοδο 2015-16 τα χρήματα θα είναι λιγότερα, αφού η συμφωνία προκύπτει ενώ το πρωτάθλημα έχει ήδη αρχίσει.

Το μεγάλο κομμάτι της συμφωνίας αφορά στο όνομα του πρωταθλήματος το οποίο θα συνοδεύεται από το όνομα της Cyta, στα πρότυπα της χορηγίας του πρωταθλήματος Marfin Laiki.  

Μάλιστα, οι δύο πλευρές σχεδιάζουν να λανσάρουν τη συμφωνία τους μέσω ειδικών ενεργειών στους αγώνες του παγκυπρίου πρωταθλήματος, ενώ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο το λογότυπο της Cyta θα βρίσκεται και σε κάθε μανίκι ομάδας που θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα. Πάντως, η εν λόγω συμφωνία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για πολλά σωματεία, τα οποία σήμερα διατηρούν χορηγική συνεργασία με τη Cyta. Ο ημικρατικός οργανισμός έχει αποφασίσει ότι δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια που σήμερα διατηρεί, αφού αξιολογεί ως μεγαλύτερη την προβολή που θα λαμβάνει ως ο μεγάλος χορηγός του πρωταθλήματος.

Χωρίς χορηγό για τρία χρόνια
Η αγωνιστική περίοδος 2011-12 ήταν και η τελευταία με χορηγό πρωταθλήματος και πιο συγκεκριμένα την τράπεζα Marfin Laiki. Το καλοκαίρι του 2012 η τράπεζα ήδη βρισκόταν υπό κρατική διαχείριση έπειτα από οικονομική στήριξη που έλαβε, με αποτέλεσμα να περιορίσει πολλά από τα έξοδα προβολής της συμπεριλαμβανομένης της χορηγίας του πρωταθλήματος.

Η ΚΟΠ αναζήτησε χορηγούς για το παγκύπριο πρωτάθλημα, ωστόσο, οι επαφές της με μεγάλες επιχειρήσεις δεν απέφεραν καρπούς, μέχρι το φετινό καλοκαίρι. Σειρά επαφών οδήγησε Cyta και ΚΟΠ σε καταρχήν συμφωνία, ωστόσο, στη συνέχεια η Ομοσπονδία έκρινε ορθότερο να προχωρήσει σε προκήρυξη διαγωνισμού. Τελικώς η πρόταση της Cyta αξιολογήθηκε ως πιο συμφέρουσα, κάτι που οδήγησε την ΚΟΠ σε αποδοχή της. Σε μια από τις επόμενες αγωνιστικές, το αργότερο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, η μεγάλη συμφωνία θα ενεργοποιηθεί.

Κουτσοκούμνης: Πιο συμφέρουσα η προσφορά της Cyta
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες του InBusinessNews, ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουκτσοκούμνης, επιβεβαίωσε ότι η προσφορά της Cyta ήταν η πιο ψηλή και πως ήδη η Ομοσπονδία την έχει αποδεχτεί.

Μάλιστα, ο κ. Κουτσοκούμνης τόνισε ότι η συμφωνία για την τρέχουσα, αγωνιστική περίοδο θα είναι χαμηλότερης αξίας σε σχέση με τα επόμενα χρόνια λόγω του ότι έχει καθυστερήσει να τεθεί σε εφαρμογή. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟΠ σημείωσε ότι οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν σε διάφορες προωθητικές ενέργειες οι οποίες ήδη σχεδιάζονται.

 

Δειτε Επισης

Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024