Powered by

Αρνητικό ρεκόρ έξι και πλέον ετών για τη μεταποιητική βιομηχανία στην Κίνα

Σε χαμηλό εξήμισι ετών υποχώρησε τον Σεπτέμβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη, ανακοίνωσε την Τετάρτη (23/9) η εταιρεία Caixin Insight Group.

Ο προκαταρκτικός Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) υποχώρησε το Σεπτέμβριο στις 47,0 μονάδες, παραμένοντας εκτός των προσδοκιών της αγοράς. Η έρευνα για τον PMI παρακολουθείται από τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο καθώς αποτελεί σημαντική ένδειξη για την υγεία της κινεζικής οικονομίας. Αποτέλεσμα χαμηλότερο από το 50 καταδεικνύει ότι ο τομέας συρρικνώνεται, ενώ πέρα του 50 σημαίνει πως ο τομέας αναπτύσσεται.

Τα στοιχεία Σεπτεμβρίου είναι τα χειρότερα από το 44,8 που καταγράφηκε τον Μάρτιο του 2009 και είναι χαμηλότερα από το 47,3 που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, τα στοιχεία είναι χαμηλότερα από τη μέση εκτίμηση των 47,5 μονάδων που ανέμεναν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg News.

Οι κινεζικές αρχές προσπαθούν να ισορροπήσουν το μοντέλο της οικονομίας, από μία οικονομία εξαρτώμενη από τις εξαγωγές και τις ισχυρές δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές σε μια οικονομία όπου η εγχώρια κατανάλωση θα είναι η βασική κινητήρια δύναμη.

Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία τα οποία θεωρούνται ως αδύναμα το τρέχον τρίτο τρίμηνο έχουν αυξήσει τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με το πόσο γρήγορα επιβραδύνεται η παλιά οικονομία και κατά πόσον η νέα οικονομία επεκτείνεται αρκετά γρήγορα για να πάρει τη σκυτάλη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων