Φ. Πατσαλής: Αποχωρεί από τη θέση του στο ΙΝΓ

Ο καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του Γενικού Εκτελεστικού Ιατρικού Διευθυντή κατά τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

Ανακοίνωση του Ινστιτούτου αναφέρει ότι ο Φίλιππος Πατσαλής εξήγησε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι ο λόγος της απόφασης του να αποχωρήσει από τη Διεύθυνση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου είναι για να μπορέσει  να αφοσιωθεί στις ακαδημαϊκές και επιστημονικές του δραστηριότητες.

Όπως αναφέρεται, ο Φίλιππος Πατσαλής θα αναλάβει πλήρη καθήκοντα στην NIPD Genetics για την περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας και της προώθησης ιατρικών υπηρεσιών στον τομέα της μη-επεμβατικής προγεννητικής διάγνωσης, ενώ θα συνεχίσει τις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου χωρίς μισθό.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου Παύλος Φωτιάδης ευχαρίστησε τον Φίλιππο Πατσαλή για την προσφορά του τα τελευταία 22 χρόνια για την εξαιρετική διεύθυνση και επιστημονική του δραστηριότητα, αλλά και ιδιαίτερα για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ινστιτούτου ως ένα Κέντρο Αναφοράς για τη χώρα μας και Διεθνές Κέντρο Αριστείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου θα ενεργοποιήσει εντός των ημερών τις διαδικασίες πλήρωσης της θέσης με διεθνή προκήρυξή.

Ο Φίλιππος Πατσαλής θα παραμείνει στη θέση του Γενικού Εκτελεστικού Ιατρικού Διευθυντή μέχρι την πλήρωση της θέσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρότυπο προσφοράς και αριστείας ο Δρ. Χρίστος Χρίστου-Τιμήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Συγχαίρει Γ. Παντελίδη για εκλογή στην Προεδρία ΟΕΒ ο ΠΙΣ-«Προσβλέπουμε σε εποικοδομητική συνεργασία»
Σημαντική διάκριση για τον επιχειρηματία John Christodoulou-Βραβεύτηκε με το «Maria Callas Grand Prix Monaco»
Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ