powered by

Ενώπιον της Θεσμών η Uniastrum

Την Τρίτη 29/9 αρχίζει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών η εξέταση της πώλησης της Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Νικολαΐδης.

Όπως ανέφερε, «δεν μπορεί να μην συζητηθεί στην Επιτροπή μια πράξη που ξεκίνησε με την εξαγορά μιας τράπεζας με ένα κόστος κοντά στο €1 δις να καταλήξει να πωληθεί σε μια τιμή κάτω των €10 εκ.

«Προφανώς υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι έχουν παραβιαστεί και διαδικασίες και θέματα χρηστής διοίκησης και όλα αυτά τα ζητήματα θα τα συζητήσουμε αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τρίτη», είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσον θα επηρεαστεί η υπόθεση από τη στιγμή που που αποτελεί αντικείμενο εξέτασης από τη Νομική Υπηρεσία, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μπορεί να αναστέλλεται όταν υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες που τρέχουν.

«Η Βουλή είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός και θα κινηθεί ανεξάρτητα μέσα από τα δικά της συνταγματικά πλαίσια», είπε, και πρόσθεσε πως στην πρώτη συνεδρία θα κληθούν εκπρόσωποι των οργανισμών και των θεσμικών οργάνων που έχουν λόγο.

Συγκεκριμένα, θα κληθεί εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ, της Κεντρικής Τράπεζας, της Νομικής Υπηρεσίας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και εκπρόσωπος της Τράπεζας Κύπρου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας-«Εφαλτήριο για από κοινού ανάπτυξη»
Μεγάλη πτώση στις εγγραφές οχημάτων το τετράμηνο-«Βουτιά» 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες επιπλέον μετοχές απέκτησε μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Πώλησε και τα πολυκαταστήματα ERA η Ermes-Στην Gencom που αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις έναντι του τυπικού ποσού του €1,00