Powered by

ΗΠΑ: Αύξηση 3,3% της παραγωγικότητας

Η αμερικανική παραγωγικότητα στο β΄ τρίμηνο αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 3,3% σε σχέση με το περασμένο έτος, έναντι του αρχικού 1,3%, αντανακλώντας μια αρχική αναθεώρηση του ΑΕΠ που εμφάνισε ότι η οικονομία ήταν πολύ πιο ισχυρή την άνοιξη έναντι των αρχικών εκτιμήσεων.

Η άνοδος της παραγωγικότητας ήταν η μεγαλύτερη από το τέλος του 2013, αν και ακόμη αυξάνεται πιο αργά από ό,τι συνηθίζεται. Το περασμένο έτος, η παραγωγικότητα είχε αυξηθεί ελάχιστα, κατά 0,7%.

Ο αριθμός των ωρών που εργάστηκαν οι υπάλληλοι στο β΄ τρίμηνο, περιορίστηκε οριακά στο 1,4% από το 1,5%.

Ωστόσο, η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 4,7% (σε ετήσια βάση), έναντι του αρχικού 2,8%, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Το εργασιακό κόστος υποχώρησε κατά 1,1% αντί του αρχικού +0,5%, εμφανίζοντας ότι οι επιχειρήσεις συγκρατούν ακόμη τις δαπάνες. Η αύξηση στην ωριαία αμοιβή όλων των εργαζόμενων, ήταν αμετάβλητη στο 1,8%.

Κατά 190 χιλ. αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας τον Αύγουστο
Συνέχισε να προσθέτει θέσεις εργασίας ο αμερικανικός ιδιωτικός τομέας τον Αύγουστο, με τον ρυθμό να βελτιώνεται από τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Automatic Data Processing Inc. που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν 190.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η ADP. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για 200.000 θέσεις εργασίας.

Τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα αναθεωρήθηκαν καθοδικά στις 177.000 θέσεις εργασίας από την αρχική εκτίμηση για 185.000.

Οι αναλυτές χρησιμοποιούν τα στοιχεία της ADP για να διαμορφώσουν μια εικόνα για τα στοιχεία που θα ανακοινώσει την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας για την αγορά εργασίας και την ανεργία.

Δειτε Επισης

Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου