EY: Αυξημένα κατά 11.6% τα συνολικά έσοδα της

Αύξηση εργασιών σε όλους τους τομείς υπηρεσιών ανακοίνωσε η ΕΥ καθώς επίσης και στις τέσσερις γεωγραφικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται. Η EY ανακοίνωσε συνολικά έσοδα US$28.7 δις παγκοσμίως για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2015. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 11,6% σε σύγκριση με το οικονομικό έτος 2014 σε όρους τοπικού νομίσματος – αύξηση η οποία ξεπέρασε τον περσινό ρυθμό αύξησης της τάξης του 6,8% έναντι του 2013. 

Όπως αναφέρει η εταιρεία, κατά το οικονομικό έτος 2015, όλοι οι τομείς υπηρεσιών της ΕΥ  παρουσίασαν  μεγαλύτερο ετήσιο ποσοστό αύξησης από ότι είχαν παρουσιάσει το 2014: Τα έσοδα από Συμβουλευτικές Υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 17,6% (έναντι 14,4% το 2014), από Ελεγκτικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Διαβεβαίωσης κατά 8,1% (έναντι 4,5%), από Χρηματοοικονομικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες κατά 15,5% (έναντι 6,5%) και από Φορολογικές Υπηρεσίες κατά 10,3% (σε σχέση με 4,3% το 2014).

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EY παγκοσμίως Mark Weinberger, σχολιάζει σχετικά:  «Φέτος πραγματοποιήσαμε σημαντικά κέρδη τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες αγορές, παρά την επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας και τις συνθήκες αβεβαιότητας που επικράτησαν σε πολλές χώρες. Είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα αυτού του χρόνου . Ψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης παρουσιάστηκαν σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας και σε κάθε γεωγραφική περιοχή. Μέσω της στρατηγικής μας Vision 2020, έχουμε διασαφηνίσει τον σκοπό μας για τη δημιουργία ενός κόσμου που λειτουργεί καλύτερα, γεγονός που έχει δημιουργήσει εξαιρετικό μομέντουμ τόσο εντός του οργανισμού μας όσο και εκτός. Ο σκοπός της ΕΥ, μας έχει βοηθήσει να προσελκύσουμε, να διατηρήσουμε αλλά και να εμπνεύσουμε προσωπικό. Ένας σκοπός ο οποίος είναι επίσης πολύτιμος στις σχέσεις μας με τους πελάτες μας και στην επιτυχή αντιμετώπιση περίπλοκων θεμάτων που αντιμετωπίζουν».

Έσοδα ανά γεωγραφική περιοχή, αγορά και τομέα υπηρεσιών
Η ΕΥ αναφέρει ότι αν και η παγκόσμια οικονομία παρουσίασε σοβαρές αδυναμίες, η ανάκαμψη των διαφόρων οικονομιών ήταν φέτος εξαιρετικά ανόμοια και η αβεβαιότητα επηρέασε αρνητικά ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες, εντούτοις η ΕΥ πέτυχε τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων της από το 2008. 

Σημειώνει ότι το ψηλό επίπεδο ανάπτυξης στις ανεπτυγμένες αγορές οφείλεται κυρίως στην αύξηση εσόδων στις ΗΠΑ – της τάξης του 12,5%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων των τελευταίων δέκα χρόνων. Στις ΗΠΑ επιτεύχθηκε ισορροπημένη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς υπηρεσιών και σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές. Η Βρετανία πέτυχε επίσης ισχυρή αύξηση εσόδων η οποία οφείλεται κυρίως σε νέες σημαντικούς πελάτες στον τομέα των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Διαβεβαίωσης καθώς και στις Χρηματοοικονομικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και τις Φορολογικές Υπηρεσίες. Διψήφια αύξηση παρουσιάστηκε επίσης σε Αυστραλία, Γερμανία και Ιταλία.

Παράλληλα, η ΕΥ επισημαίνει ότι στις αναπτυσσόμενες αγορές η ΕΥ παρουσίασε αύξηση εσόδων 12,3% (σε σχέση με 8,7%  το 2014), παρά τη διαφοροποίηση των οικονομικών συνθηκών σε οικονομίες κλειδιά. Στην Ινδία παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης – της τάξης του 19.7%, ενώ άλλες περιοχές με σημαντική αύξηση εργασιών ήταν η ομάδα των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (12.9%), η Αφρική (11.3%), το Μεξικό και η Κεντρική Αμερική (17.3%) και η Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική (14.7%).

Τα έσοδα αυξήθηκαν σε όλους τις γεωγραφικές περιοχές: Αμερική 12.3%, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική 11.6%, Ασία-Ειρηνικός 11.2% και Ιαπωνία 4.6%.

Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό
Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι κατά το 2015, ο συνολικός αριθμός προσωπικού της EY αυξήθηκε σε 212.000, ο μεγαλύτερος αριθμός προσωπικού στην ιστορία της ΕΥ. Ο οργανισμός επένδυσε US$535 εκατ. στην εκπαίδευση και παρέδωσε 8.2 εκατ. ώρες εκπαίδευσης προκειμένου να δώσει στο προσωπικό του τις δεξιότητες που απαιτούνται σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο κόσμο. "Η ΕΥ είναι περήφανη που έχει ψηφιστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως ένας από τους τρεις πιο ελκυστικούς εργοδότες παγκοσμίως στην έρευνα της Universum", αναφέρει σχετικά. 

Επίσης κατά το 2015 η ΕΥ παρουσίασε το μεγαλύτερο αριθμό προαγωγών σε συνέταιρους από το 2008. Συνολικά 753 άτομα προήχθησαν σε συνέταιρους ενώ προσλήφθηκαν απευθείας 618 νέοι συνέταιροι, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του οργανισμού στις προοπτικές ανάπτυξής του τα επόμενα χρόνια. Σημειώνεται ότι 31% των νέων συνεταίρων είναι γυναίκες ενώ, 33% προέρχονται από αναπτυσσόμενες αγορές. 

Δειτε Επισης

Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ