Powered by

Στίγκλιτς: Η κατάσταση της Ελλάδας θα επιδεινωθεί

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς προειδοποιεί ότι δεν έχει ξεπεραστεί η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη, ενώ προσθέτει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί.

Παρά την πρόσφατη διάσωση της Ελλάδας ο Στίγκλιτς εκτιμά ότι η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί. «Η κρίση στην ευρωζώνης σε καμία περίπτωση δεν είναι πίσω μας. Η κατάσταση της Ελλάδας θα επιδεινωθεί περαιτέρω, ενώ στις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση τα πράγματα θα βελτιωθούν οριακά», τόνισε σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Παράλληλα ο Αμερικανός οικονομολόγος άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική λιτότητας που προωθεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Ένας οικονομολόγος θα κατανοούσε ότι η πολιτική λιτότητας τελικά αποδεικνύεται μοιραία», εξήγησε.

Όμως ο Σόιμπλε δεν είναι οικονομολόγος και επιμένει ότι οι χώρες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες. « Όμως όταν οι κανόνες είναι λανθασμένοι, τότε αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες», προειδοποίησε ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Στίγκλιτς τάχθηκε επίσης και κατά της αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ(FED). «Δεν υπάρχει πληθωρισμός και η ανεργία είναι πολύ υψηλότερη από το καταγεγραμμένο 5,1%. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αυξηθούν τώρα τα επιτόκια».

ΠΗΓΗ: in.gr

Δειτε Επισης

Πρωτογενές πλεόνασμα €5,35 δις το πεντάμηνο στην Ελλάδα-Φορολογικά έσοδα άνω των €27 δις
Ισχυρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εκτιμούν διεθνείς οίκοι...Μπαράζ θετικών εκθέσεων και υψηλότερες τιμές-στόχοι
Ανακάμπτει η πλήρης απασχόληση-Οι τομείς με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα
UBS: Παραμένουν ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες-Οι νέες τιμές στόχοι
Το θερινό «στοίχημα» της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών-Στο μικροσκόπιο των οίκων FTSE, S&P και Stoxx
Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών
Αύξηση 6,8% στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο-Οι διαφορές ανάμεσα σε νέα και παλαιά
Άνοδος παραγωγής και νέων παραγγελιών το Μάιο στην Ελλάδα